Kiderült, mennyiért lehet felmenni a Mol-csoport budapesti székházának panorámateraszára.

Pénteken nyitott meg a látogatóközpont

Április 21-én pénteken a nyilvánosság számára is megnyílt a Mol-csoport fővárosi székháza. Persze nem lehet bejárni az egész épületet, a 29. emeleten lévő panorámateraszról viszont bárki megcsodálhatja a kilátást, aki megváltja a jegyét. Erről a cég sajtóirodája számolt be. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így lehet megcsodálni a panorámát

Egy panorámás lift segítségével lehet eljutni a 29. emeletre. A terasz 120 méter magasan fekszik. Kiderült az is, hogy mennyibe kerülnek a belépők.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vannak, akik ingyen felmehetnek, de nem mindenki

A 6 éves kor alatti gyermekek és a kerekesszékkel érkezők ingyen beléphetnek. A kilátóterasz akadálymentesített. A felnőtt jegy ára viszont 2900 forint.

Ők még a kedvezményezettek

A diákok és a 60 év felettiek kedvezményes belépőjegyet válthatnak. A diákok belépője 1900, a 60 év felettieké 2000 forint. Fontos, hogy a kedvezményre való jogosultságot igazolni kell.

További akciók

A Mol-csoport székházának panorámaterasza családok és csoportok számára is olcsóbban látogatható. A családi jegy, amely két felnőtt és két 18 év alatti gyermek belépőjét tartalmazza, 7500 forint. A 10 fő feletti csoportok fejenként 2500 forintért válthatnak jegyet.

Online lehet jegyet vásárolni

A belépőket a molcampus.hu oldalon lehet megváltani. A belépéshez QR kód felmutatása szükséges, hívja fel a cég a honlapján a figyelmet. Akár ma délutánra vagy estére is lehet belépőt venni.

Félóránként indulnak a turnusok

A jegyvásárlás során nem csak a napot, hanem az időpontot is meg kell adni. Jelenleg úgy fest, hogy minden nap 10:00 az első időpont és 21:00 az utolsó. Érdekesség, hogy akár május 1-jére is lehet jegyet venni, május 10-ére és 11-ére viszont nem.

Ezeket az adatokat kérik a jegyvásárláskor

A számla kiállításához a rendszer kéri a vásárló személy nevét vagy a cég nevét. Az adószám megadása nem kötelező, a címet viszont meg kell adni. Kizárólag hitelkártyával lehet fizetni, VISA és Mastercard szerepel az opciók között.

Lázár János tájsebnek tartja a MOL székházát

Jelenleg a MOL székháza a legmagasabb épület Budapesten. A 143 méter magas építmény 47 méterrel magasabb, mint a Bazilika és a Parlament. Lázár János azt mondta, egy tájsebként tekint az épületre, szerinte ugyanis ügyelni kellett volna a 21. században arra, hogy ökológiailag viselhető és sebet nem ejtő épületet hozzanak létre.

Egy ideig valóban túlzottan nyilvános volt a torony dolgozóinak WC-je

A modern felhőkarcolóban még a mosdók is áttetsző külső falakat kaptak. Sötétedés után látszott, hogy a Mol alkalmazottai miként használják az illemhelyiséget. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kilátás a MOL székházának panorámateraszáról – Forrás: Mol