A december 12-től érvényes, 2021/2022-es vasúti menetrend különlegessége, hogy nem csak a pályafelújítások, járműbeszerzések révén lehetővé vált módosításokat tartalmazza, hanem idén első alkalommal az utasok véleményeit és javaslatait is figyelembe veszi – írja a MÁV az új menetrend beharangozásakor.

Változás a HÉV-nél is

Vasárnaptól új menetrend lép érvénybe a H8-as és a H9-es HÉV vonalán is a hatvani vasútvonal menetrendi változásaival összhangban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dunaújváros felé

Jelentősen javult Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal. Csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatokkal 20 perccel rövidebb a menetidő (62-63 perc) Budapest és Dunaújváros között. Új S40-es és S42-es vonatpárok közlekednek késő este és hajnalban Budapest és Pusztaszabolcs, valamint Budapest és Dunaújváros között, így a jelenleginél két órával később is haza lehet jutni Dunaújvárosba.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hatvanból 15 perccel gyorsabban

Hatvanból Gödöllőn át a Keleti pályaudvarra a reggeli időszakban a MÁV-START Z80-as jelzésű zónázó vonatokat indít, melyek Gödöllő és a Keleti között nem állnak meg. A Z80-as vonatok bevezetése miatt a vonalon a reggeli menetrend jelentősen változik, új S80-as jelzésű személyvonatok fognak közlekedni.

KISS-vonatok

A Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek a KISS-ek, valamint az újszászi, a ceglédi, a váci és az esztergomi elővárosi vonalon is egyre több járatban találkozhatnak az utasok az emeletes motorvonatokkal.

Budapest-Oroszlány

A hétvégi napokon is óránként fognak közlekedni a Budapest és Oroszlány között közlekedő S12-es személyvonatok. A fejlesztéssel a járatsűrűség megduplázódik, Budapest és Tatabánya között a vonatok 60 helyett 30 percenként közlekednek.

Elővárosi vonalak

Ezentúl szombaton és vasárnap hosszabb útvonalon, Rákos és Piliscsaba között közlekednek az S76-os járatok. G72-es gyorsított vonatok pedig hétvégén is járnak az esztergomi vonalon.

Vitézy Dávid ma reggel Rákosmentén ünnepelt

Új vasútállomás

A közlekedési szakember az új Akadémiaújtelep vasúti megállóhelyet nyitja meg. Ez a 17. kerületben lakok közlekedését segíti.

Címlapfotó: Vitézy Dávid Facebook-oldala