Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert elhúzódik a hétvégi karbantartás. Hosszabb menetidőre, kimaradó járatokra és módosított forgalmi rendre lehet számítani hétfőn a reggeli órákban a szobi fővonalon.

Forgalmi változások:

  •  A Nyugati pályaudvarról 5:45-kor Vácra induló S70-es vonat (2420) nem közlekedik.
  • A Nyugati Pályaudvarról 6:08-kor Szobra induló Z70-es vonat (2312) nem közlekedik.
  • A Vácról 6:48-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat (2417) nem közlekedik.
  • A Vácról 7:16-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat (2437) nem közlekedik.
  • A Szobról 7:26-kor a Nyugati pályaudvarra induló G70-es vonat (2337) nem közlekedik.

Gázolás vasárnap délután

Vasárnap délután, ugyanezen a vonalon, a Nyugati pályaudvarról – Szobon át – Prágába 17:51-kor elindult Metropolitan EuroCity (EC 270) elgázolt egy embert Rákospalota-Újpest és Dunakeszi alsó között. A helyszínelés végéig, késő éjszakáig, szünetelt a forgalom Rákospalota-Újpest és Dunakeszi állomások között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok járnak

Hétfő reggel a Komáromból 5:46-kor Esztergomba és az Esztergomból 7:42-kor Komáromba induló S74-es vonat (32929, 32922) helyett pótlóbusz közlekedik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sztrájkolnak a buszosok

Közben a Volánbusz sofőrjei is sztrájkolnak. A tiltakozás második napjára, azaz hétfőre még nagyobb fennakadás várható a közösségi közlekedésben.

Hétfői járatok

Január 29-én, hétfőn a Volánbusz dolgozók sztrájkja idején az alábbi járatok várhatóan nem közlekednek. A cég tájékoztatása szerint, amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik. Az agglomerációban kimaradó járatok listáját ide kattintva tudod megnézni.

Helyi szerveződés

Vasárnap este, a lakossági csoportokban a helyiek a hétfő reggeli utazásikat szervezték. Biatorbágyon péládul többen kiírták, hogy hétfő reggel milyen útvonalon indulnak Budapestre és térítésmentesen szívesen elviszik azokat, akik a tiltakozás miatt nem tudnak időben bejutni a fővárosba. Nagykovácsi polgármestere is arra hívta fel vasárnap este a lakosság figyelmét, hogy aki csak tud, vegye fel a buszmegállóba várakozókat. „Fogjunk össze, Vegyük fel az autónkba a buszmegállóba várakozókat! – írja közösségi oldalán Kiszelné Mohos Katalin.

Több pénzt kérnek

A sztrájkot a Szolidaritás Autóbusz Közlekedési Szakszervezet hirdette, mert kevesli a bértárgyalásokon felajánlott 70 ezer forintos emelést. Ők legalább 90 ezer forintot tartanának szükségesnek, és nem akarnak több éves bérmegállapodást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció