Roppant veszélyes jelenségre lett figyelmes Cinthya Dictator. A fotóművész a hétvégén Budapest belvárosában, egészen pontosan a 6. kerületben sétálgatott, amikor azt vette észre, hogy az egyik bérház fala rettenetes állapotban van, sorra omlanak le róla a téglák.

Omladozó téglák

Amikor Cinthya arra járt, már több darab is hevert a járdán, ahol naponta rengetegen elhaladnak, teljesen gyanútlanul. Belegondolni is rémisztő, mi történne, ha egy mit sem sejtő járókelőt fejbe találna egy tégla, aminek a súlya átlagosan 3 kiló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyes körülmények

„Életveszélyes ez a kerület! Szinte naponta találkozom omló házfalakkal, szörnyű állapotban lévő házakkal, miközben itt a kerületben inkább azzal foglalkoznak, hogy minél több legyen a biciklitároló vagy rollerállomás” – mondta.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem veszik elég komolyan

„Semmi bajom a bringásokkal, nem arról van szó, de a fontossági sorrenddel egyáltalán nem értek egyet. Meg kell valakinek halnia ahhoz, hogy ezt komolyan vegyék?” – háborgott a híresség a Ripostnak. 

A gyerekek sincsenek biztonságban

A fotóművész azt is elárulta, hogy ugyan egy szalaggal körbe van kerítve a veszélyes terület, ez gyakorlatilag semmit sem ér. Ráadásul egyik nap a vőlegényének, az énekes Molnár Tominak kellett visszaraknia a veszélyt jelző szalagokat a megfelelő helyre.

Még az út is biztonságosabb

„Egyik nap még a szalagok sem voltak a helyükön, valaki elvitte őket, a kedvesem tette vissza. Ráadásul ott szaladgált két kisgyerek a szülőkkel, nézni is rossz volt. Én már inkább az út közepén megyek, az is biztonságosabb, mint a járda” – tette hozzá.

Megoldást szeretne

„Mindenkinek azt javaslom, hogy nézze meg, mi van felette, ha arra sétál, mert valóban életveszélyes” – figyelmeztetett Cinthya, aki bízik benne, hogy minél hamarabb megoldás születik erre a problémára, és a 6. kerület vezetése is komolyan veszi ezt a kérdést.

Négy sérültből ketten az Operettszínház táncosai

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon egy évvel ezelőtt beszámoltunk róla, négyen sérültek meg a tetőomlásban, ami az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az Operettszínház balett tánckarának két munkatársa, munkába tartott, amikor leomlott a ház tetőszerkezete.

Életveszélyes sérülések

A balettáncos koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők a helyszínen, majd a baleseti osztályra vitték.

Kutyákkal keresték a sérülteket

A rendőrség korábban azt közölte, hogy négy sérültje van a házomlásnak, közülük egyet súlyos állapotban szállítottak kórházba. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat, amelyek alatt nem találtak embereket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook