Sokan aggódtak Benedek Miklósért, miután kiderült, hogy rossz egészségi állapotban van. Nemcsak a rajongók, de a szakmatársai is hiányolták a színpadról a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt.

Kórházba került

Benedek Miklós számára igencsak nehezek voltak az utóbbi évek. Fia, Tibor halála után két évre elhagyta a színpadot, végül mégis visszatért. Az elmúlt néhány hónapban azonban ismét nehézségekkel kellett szembenéznie: különböző egészségügyi gondok miatt kórházba került. Kollégái szerint ebben a fia tragédiája is közrejátszhatott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fia halála is közrejátszhatott

„Talán hozzájárulhatott a betegségéhez az is, amiről eddig nem is igazán nyilatkozott: a fia, a kiváló, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, edző, Tibor korai halála”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vágyik a színpadra

„Hiszen nincs annál borzalmasabb, mint amikor a szülő elveszíti a gyermekét: talán ez a világon a legfájdalmasabb tapasztalás. Lehet, hogy külsőleg nem látszott rajta sok változás a tragédia után, de lelkileg teljesen összetört” – mondták. A 76 éves színész most elmondta: jobban érzi magát, és az egészségével a színpad utáni vágya is megerősödött.

Otthonában lábadozik

„Szerencsére a covid-vírus nem támadta meg a szervezetemet, az már egy kicsit sok lett volna, de több olyan gond adódott, amit csak fekvőbeteg-ellátásban, szigorú kezelések segítségével lehetett kordában tartani. Hosszú volt az az egy hónap, de most már az otthonomban lábadozom” – mondta a színművész.

Hamar elfárad

„Még nem érzem magamat teljesen jól, és nagyon hamar elfáradok. De nem engedem, hogy a rám jellemző derű elhagyjon, igyekszem reinkarnálódni, ugyanis a terveim között szerepel, hogy már február közepén-végén visszatérek a színpadra. Muszáj lesz, mert – őszinte meglepetésemre – az utóbbi időben igen sokan hiányoltak a színpadról a kollégáim közül és a közönség soraiból is” – árulta el a színész a HOT! Magazinnak.

Újra színpadon Benedek Miklós

Tavaly áprilisban írtunk arról, hogy újra színpadra állt Benedek Miklós. A Covid járvány és fia sajnálatos halála után a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész azon gondolkodott, hogy végleg hátat fordít a színészetnek.

Csúszott a bemutató

„Nemrég mutattuk be a József Attila Színházban Az imposztort. Nehezen jött létre, úgy volt, hogy januárban lesz a premier, de az élet mindig közbeszólt. Egymás után dőltek ki a kollégák, azon nevettünk, hogy csak Újréti László és én maradtunk talpon, egészségesen. Hát, most képzelje el, mi, a nagy öregek” – mondta a Blikknek jókedvűen a színész.

Új értelmet kapott az élete

Benedek Miklós azt mondta, a főszerep új értelmet adott az életének. „Nagyon jó ebben a darabban játszani, sőt, dolgozni is nagyon jó. Karban tart, célt ad a napomnak, tudom, érzem, és bizony jó érzés, hogy szükség van rám, hogy értékes vagyok, értékes a munkám. Egy színész lehetőségei az évek múlásával korlátozottak lesznek, és jó érzés, hogy még számolnak velem, feladatokat kapok”.

Közel két éve hunyt el Benedek Tibor

Benedek Miklós 2020 júniusában veszítette el fiát, a világklasszis vizilabdázó Tibort. Tibor hosszú ideig szenvedett gyógyíthatatlan betegségben, de erről nyilvánosan sem ő, sem a család nem beszélt. Egy ország gyászolta a sportolót. Halála után Benedek Miklós többször beszélt arról, hogy fia elvesztésével csak a tehetetlenség és az űr maradt. Akkor azon gondolkodott, hogy végleg felhagy a színészettel.

Bőven van feladat

Most azonban örömmel mesélte, hogy bőven van feladata. „Az utóbbi pár hét nagyon nehéz volt, rengeteget próbáltunk, volt, hogy naponta kétszer. Az Imposztoron kívül játszom még a Hárman a padon és a Játék a kastélyban című darabokban is, szóval most sok a feladat”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Miklós