Visszatért a színpadra Benedek Miklós. A színész hosszú idő óta először állt közönség elé a József Attila Színházban. A járvány és fia halála után Benedek Miklós a visszavonulásán gondolkodott.

Újra színpadon Bendek Miklós

Újra színpadra állt Benedek Miklós. A Covid járvány és fia sajnálatos halála után a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész azon gondolkodott, hogy végleg hátat fordít a színészetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csúszott a bemutató

„Nemrég mutattuk be a József Attila Színházban Az imposztort. Nehezen jött létre, úgy volt, hogy januárban lesz a premier, de az élet mindig közbeszólt. Egymás után dőltek ki a kollégák, azon nevettünk, hogy csak Újréti László és én maradtunk talpon, egészségesen. Hát, most képzelje el, mi, a nagy öregek” – mondta a Blikknek jókedvűen a színész.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Új értelmet kapott az élete

Benedek Miklós azt mondta, a főszerep új értelmet adott az életének. „Nagyon jó ebben a darabban játszani, sőt, dolgozni is nagyon jó. Karban tart, célt ad a napomnak, tudom, érzem, és bizony jó érzés, hogy szükség van rám, hogy értékes vagyok, értékes a munkám. Egy színész lehetőségei az évek múlásával korlátozottak lesznek, és jó érzés, hogy még számolnak velem, feladatokat kapok”.

Közel két éve hunyt el Benedek Tibor

Benedek Miklós 2020 júniusában veszítette el fiát, a világklasszis vizilabdázó Tibort. Tibor hosszú ideig szenvedett gyógyíthatatlan betegségben, de erről nyilvánosan sem ő, sem a család nem beszélt. Egy ország gyászolta a sportolót. Halála után Benedek Miklós többször beszélt arról, hogy fia elvesztésével csak a tehetetlenség és az űr maradt. Akkor azon gondolkodott, hogy végleg felhagy a színészettel.

Bőven van feladat

Most azonban örömmel mesélte, hogy bőven van feladata. „Az utóbbi pár hét nagyon nehéz volt, rengeteget próbáltunk, volt, hogy naponta kétszer. Az Imposztoron kívül játszom még a Hárman a padon és a Játék a kastélyban című darabokban is, szóval most sok a feladat”.

Érdemes felkelni

„De nem panaszkodom, mert ezért érdemes felkelni reggelente és késő estig talpon maradni. Jó érzés, ha ilyen felkérések találják meg az embert”.

Lediplomázott Tibor lánya

A színész büszkén mesélt arról is, hogy az olimpiai bajnok pólós, Benedek Tibor legnagyobb lánya, az Olaszországban élő Ginevra nemrég kapta meg a diplomáját.

Nyáron jön Magyarországra

„Sajnos, nem lehetettem ott, mert dolgoztam. A családból többen elmentek és mondták, nagyon ügyesen vizsgázott Ginevra, merthogy ott azt is meg lehet nézni. Az unokám igazi kis vadóc, olasz ellenálló volt, mostanra pedig egy kedves, okos és nagyon szép nővé érett. Legközelebb nyáron jön Magyarországra, akkor pont nem játsszuk Az imposztort, de talán ősszel megnézhet benne”.

Mór „kiköpött apja”

Benedek Miklós korábban azt mondta, hogy Tibor fia, Mór kiköpött apja. „Van egy képem az unokámról, most nyolcadikos, de már magasságban engem is túltesz, sőt az anyján is, aki nem alacsony. És egy az egyben a Tibor! Ugyanúgy vízilabdázik, ugyanúgy imádja a vízilabdát, ugyanaz a köpeny van rajta, ugyanaz a haja, ugyanaz a mosolya, ugyanaz a komolyság van a szemében, egy az egyben. Döbbenetes!”

Titokban temették el

Benedek Tibor halála előtt azt kérte, hogy szűk, családi körben temessék majd el. Családja teljesítette a legenda kívánságát, titokban helyezték örök nyugalomra Benedek Tibort. Egyenlőre még azt sem hozták nyilvánosságra, hogy hol nyugszik a sportoló.

A világ egyik legjobbja volt

Benedek Tibor a világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

Benedek Tibor

A kezét fogták

Benedek Tibor állapota egy júniusi éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Miklós – Forrás: Youtube/TV13