A Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője az, aki a gyanú szerint közbeszerzések manipulálásával tett szert tízmilliókra – tudta meg az RTL Híradó. A gyanúsított a bírósági meghallgatása során megtagadta a vallomástételt.

Őrizetbe vették a tankerületi vezetőt

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön eljárást kezdeményezett a Nemzeti Védelmi Szolgálat az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetője ellen, akiről azt gyanítják, hogy vesztegetésben lehet érintett. A BRFK közleményében nem nevezte meg, pontosan melyik intézményről van szó. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Manipulálta a közbeszserzéseket

Most kiderült, a Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője az, akit a rendőrök őrizetbe vettek vesztegetés gyanújával, és kezdeményezték a letartóztatását. A gyanú szerint az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat úgy manipulálta, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Luxusautót és Forma-1 belépőt is kapott

Hivatali helyzetével visszaélve a gazdasági vezető több tízmillió forinthoz juthatott így, de nem csak készpénzt fogadott el: megfelelt a több mint kétmillió forint értékű Forma-1 belépő, vagy egy harmincmilliós luxusautó használati joga is.

Házkutatást tartottak

A rendőrök az összehangolt akció során iratokat, adathordozókat, több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt foglaltak le, valamint két ingatlant zár alá vettek, mintegy 75 millió forint értékben. Három vállalkozót szintén gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

Forintot és eurót is találtak a lakásán

Forrás: police.hu

Nem tett vallomást

24.hu pénteken pedig azt tudta meg, hogy az érintett gazdasági vezető megtagadta a vallomástételt. A portál értesülései szerint az egy hónapos letartóztatásba helyezett asszony a hallgatást választotta, és gyakorlatilag semmit sem mondott a csütörtöki bírósági meghallgatás során.

Ők rúgták ki a tanárokat

A Belső-Pesti Tankerületi központ korábban más ügy miatt került a figyelem középpontjába: az intézmény igazgatója volt az, aki polgári engedetlenségi akciókban részt vevő tanárokat bocsátott el a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. A tanárok perre mentek, tavaly ősszel pedig egy feszült hangulatú tárgyaláson a bíró többször rendre utasította Marosi Beatrixot, amiért szerinte nem válaszolt egyértelműen a kérdéseire. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ez is érdekelhet

A beszállítókkal mutyizhatott a tankerületi vezető: ingyen dolgozhattak neki, hogy aztán az iskolába ők vihessék a zöldséget meg a gyümölcsöt

Kiemelt kép: