Nem csak az alapvető jó ízlést és erkölcsöt vették semmibe, de talán még törvényt is sérthetett az, hogy Vadon Jani és Sebestyén Balázs élő adásban gúnyolt ki egy kolumbiai kisfiút.

„A Hatóság állampolgári bejelentés alapján, hatósági ellenőrzés keretében már vizsgálja a műsorszámot. A hatósági ellenőrzés jelenleg folyamatban van, amennyiben ennek eredményeként jogsértés merül fel, a Médiatanács eljárást indít és dönt az alkalmazandó jogkövetkezményről” – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Blikk kérdésére.

Túlmentek egy határon

A lap azt követően kereste meg a szervezetet, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen kedd esti adásában Vadon Jani és Sebestyén Balázs megalázott egy kisfiút. Az általuk csak Pedrítónak nevezett kisfiú a műsorban levélhordóként dolgozik, a dzsungelben élő hírességeknek továbbítja a műsorkészítők üzeneteit.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kisfiú semmit sem értett, hiszen nem beszél magyarul

A fiú kedd este, élő adásban debütált, amikor Vadon Jani magyarul intézett kérdéseket hozzá, jóllehet, a gyerek bizonyára nem értette azokat, hiszen nem beszéli nyelvünket.

Jót mulattak a bunkóságon

Később Vadon Jani azt kérdezte a magyarul nem beszélő kisfiútól, tudja-e, hogy ő az igazi apja, szereti-e az édességet, valamint tisztában van-e vele, hogy ha még „tíz éven keresztül fánkot zabál, ahogy eddig”, akkor kamaszként elhízott lesz. Sebestyén Balázs eközben jókat vihorászott mindezen, majd cinikusan csak ennyit mondott: „Szegény, abuzáltuk!”

A nézők nem voltak elragadtatva a jelenettől

A nézői felháborodás nyomán több jelzést is kapott az NMHH, mely azt közölte, vizsgálják a kifogásolt műsorszámot. Vadon Jani szerda esti élő adásban kért elnézést a történtekért.

Azzal védekezett, csak ironizálni szeretett volna…

„A tegnapi műsorban volt egy jelenet, amit egy általunk Pedrónak nevezett kisfiúval együtt játszottunk el, és azt szeretném mondani, hogy mindenkitől elnézést kérek, akit megbántottam ezzel a jelenettel. Nem ez volt a célom, ironizálni szerettem volna, sajnálom, hogy ha nem jött át, elnézést, tanultam belőle…”

Üzent az újságíróknak is

„Ne próbálják meg eladni a cikkeket Balázs nevével, mert én vagyok a felelős, és elnézést kérek érte. Tudom, hogy így utólag ez már egy picit eső után köpönyeg, de ennél többet nem tehetek. Tényleg tanultam belőle, nem fog többet előfordulni, igyekszem” – fogalmazott a műsorvezető.

Súlyos pénzbírság lehet a vége

Noha a testület még nem hozott döntést, így azt sem tudni, törént-e bármi törvénysértő. Egy biztos: ha a hatóság ezt megállapítja, akkor a csatornának mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Senki nem meri leírni, hogy ez gáz?

A modell-műsorvezető Instragram-oldalán osztotta meg véleményét az ügyben. Görög Zita azt kifogásolta, hogy nem meri senki sem leírni, hogy „ez gáz?”

Rengeteg kérdése van

„Tényleg alig érzi ezt valaki? Csak a néző? Nem meri leírni mindenki,hogy ez gáz? Hogy egy gyermeket nem alázunk meg? Hány főszerkesztőnek van helyén a szíve, mer beolvasni az rtl-nek és van tisztában a gyermekjogokkal? Hol tartunk? Hová tartunk, ha egy ilyen párbeszéd élőben lemehet? Kíváncsi lennék a kisfiú szerződésére, a tiszteletdíjra amit kapott!?”

Álljanak le és tegyék fel maguknak a kérdést, ember maradtam-e?

Egyúttal kifogásolta azt is, amiért az RTL Klub mélyen hallgat az ügyben. „Most megkérnék minden sajtóorgánumot, influenszert és hírgyártót, ha nincs megfelelő szűrőjük, ha útközben elveszítették a szívüket, a józan ítélőképességüket, álljanak le egy pillanatra és tegyék fel maguknak a kérdést: ember maradtam e?”

Kiemelt kép forrása: Youtube