Nemrég hatalmas botrány tört ki a Vígszínházban azt követően, hogy csúnyán nekiment főnökének, Rudolf Péternek Wunderlich József. A színész azt állította, hogy a színház nem veszi komolyan a járványkezelést, illetve arról is Facebook oldalán, hogy az egyik színésztől azért vették el a szerepét, mert nem volt hajlandó vetkőzni. Ezután munkáltatója felfüggesztette Wunderlich Józsefet és belső vizsgálat indult.

Súlyos vádak

Mint megírtuk a Vígszínház színésze néhány héttel ezelőtt súlyos vádakat fogalmazott meg Rudolf Péterrel szemben. Először azt állította, hogy a színház vezetése nem kezeli megfelelően a járványügyt. Pár óra múlva pedig azzal állt elő, hogy egy fiatal színésznőt azért aláztak meg, majd vették el tőle a szerepet, mert nem volt hajlandó levetkőzni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hanyag járványkezelés

Wunderlich József egy hosszú Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy szerinte az intézményben a terjedő koronavírus-járvány ellenére nem figyelnek eléggé az ott dolgozók egészségére. A színész azt írta, kérték a színháztól, hogy legalább hetente teszteljék azokat a művészeket, dolgozókat, akiknek az adott héten maszk nélkül kell érintkezniük esténként. „A színház válasza: folyik el a lé”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Nem akart Halász Judittal játszani

A színész állítása szerint azt is kérte, hogy „a 11. napomon, frissen szabadulva a karanténból ne küldjenek be Bella Figurát játszani Halász Judittal, mert féltem őt, maszk nélkül kell vele folyamatosan érintkeznem. A feleségem pozitív, a gyerekeim is elkapták. A válasz: letelt a 10 nap, nincs kontaktkutatás, ha nincsenek tüneteim, bemehetek (értsd: be kell mennem), jogilag ez rendben van, én már nem vagyok fertőző.”

Újabb vád a színházzal szemben

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója tételesen tagadta a színész állításait, aki aztán egy újabb bombát robbantott, azt állítva, egy fiatal színésznőt azért aláztak meg, majd vették el tőle a szerepet, mert nem volt hajlandó levetkőzni.

Felfüggesztették a színészt

Ezután a teátrum úgy döntött, hogy felfüggesztik a színészt és kivizsgálják a történteket. Az ügy most zárult le, a Vígszínház pedig közleménybe tudatta mi lett ennek az eredménye.

Visszakapta szerepeit

„Wunderlich József korábbi, a Vígszínházzal kapcsolatos bejegyzései kapcsán a belső vizsgálat lezajlott. A színművész bocsánatot kért kollégáitól, az egész társulattól és a színháztól, amit a vezetőség elfogad. A munkáltatói döntés értelmében Wunderlich József december 27-én tér vissza a színpadra, a Lóvátett lovagok című előadásban.Bízunk benne, hogy a Vígszínház és közössége megtartó erő tud lenni ebben a helyzetben is”- írták a közleményben.

Pécsről jött a Vígszínházba

Wunderlich Józsefet néhány évvel ezelőtt Eszenyi Enikő csábította el a pécsi színházból a Vigszínházban. A korábbi igazgató alatt a színész főszerepeket kapott az intézményben. Ő játssza például a Pál utcai fiúkban Bokát. A darab évek óta nagy sikerrel megy.

Kiálltak Eszenyi Enikő mellett

Másfél évvel ezelőtt, amikor a Vígszínház társulata fellázadt Eszenyi Enikő módszerei ellen, Wunderlich József és felesége Bata Kata, aki szintén a Vígszínház tagja, azt írták a Facebookon, hogy ők semmilyen verbális erőszakot nem tapasztalnak az intézmény falain belül. Másnap azonban bocsánatot kértek azoktól a kollégáktól, akiket abuzus ért.

Többen visszatértek a színházba

A botrány után Eszenyi Enikő visszavonta színházigazgatói pályázatát és Rudolf Pétert nevezték ki az intézmény élére. Azóta több színész visszatért a színházba, nyilvánosan senki nem panaszkodott az új igazgatóra, kivéve most, amikor Wunderlich József egy nap alatt két súlyos váddal is nekiment Rudolf Péternek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Wunderlich József-Rudolf Péter