Megérezte a halálát Balogh Lajos. A fiatal férfi panaszkodott arról, hogy halálfélelme van. Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is néhány napja beszámolt a statisztikában szerepelt egy 28 éves áldozat, akiről később Müller Cecília is beszélt az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Nem sokkal később kiderült, Balogh István Lajosról, Józsefváros képviselőjéről van szó.

Családja sem láthatta

A fiatal képviselőt a tilalom miatt, családja sem látogathatta meg, nem foghatták a kezét a szerettei.

Nagybátyja szólalt meg a tragédiáról

Balogh Elek, Lajos nagybátyja a Blikknek szólalt meg. A férfi elmondta, hogy unokaöccse tüdőgyulladást kapott, lélegeztetőgépre került, majd a szívét támadta meg a koronavírus.

Telefonon beszéltek

“Két hete kerestem telefonon, de nem vette fel, hanem egy fotót küldött a kórházi ágyáról, oxigént kapott. Nem bírt beszélni, még az üzenet írása is nehéz volt számára” – mondta a férfi.

Volt krónikus betegsége

A képviselő két nappal az üzenetváltás után került lélegeztetőgépre. Balogh Lajosnak enyhe cukorbetegsége és magas vérnyomása volt.

Kapcsolódó!

“Vasárnap még vidáman újságolták az orvosok Balogh Lajos édesapjának, hogy fia jobban van” – halála előtt azonban visszakerült a lélegeztetőgépre a 28 éves koronavírusban elhunyt képviselő

Halálfélelme volt

“Orvosai szerint Lajos tüdejének 75 százaléka nem működött, az édesapja hívott fel, ő tartotta az orvosokkal és a kórházzal a kapcsolatot. Két nap múlva, szerdán jött a hír, hogy levették a lélegeztetőgépről. Azonnal hívtam, de nem vette fel. Aztán visszahívott. Hallhatóan fuldokolva beszélt, mondta, kicsit jobban van, de elárulta, hogy többször halálfélelme volt, s attól fél, hogy elragadja a betegség” – mondta Balogh Elek a Blikknek.

Hétfőn jött a tragédia

Aztán újabb rosszullét jött, csütörtökön már vissza akarták tenni a lélegeztetőgépre, végül a péntek reggel mellett döntöttek. Ekkor már mesterségesen altatták. Vasárnap azt mondták az apjának, hogy talán túl van a krízisen. Reménykedtünk. Hétfőn történt a tragédia, leállt a szíve, azt támadta meg a vírus. Küzdöttek érte az orvosok, próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Teljesen összeomlott a család – folytatta a férfi.

A párja is összetört

Balogh Lajos és párja gyerekkoruk óta ismerték egymást, és sok éve éltek párkapcsolatban. Balogh Elek elmondta, hogy a fiatal lány azóta csak sír és Lajos fényképét szorongatja.

EZ IS ÉRDEKELHET: Elhunyt Józsefváros önkormányzati képviselője, a 28 éves Balogh István Lajost koronavírussal kezelték

Kiemelt kép: Balogh István Lajos – Forrás: Facebook