Több évtizedes újságírói pályája jelentős részében a Magyar Rádió vezető szerkesztőjeként dolgozott, munkáját 2006-ban magyar Pulitzer-díjjal ismerték el. Szente László a Klubrádió munkatársa 69 éves volt.

Súlyos beteg volt

Hosszan tartó, súlyos betegségben 69 éves korában elhunyt Szente László, a Klubrádió munkatársa. A rádiós több évtizedes újságírói pályája jelentős részében a Magyar Rádió vezető szerkesztőjeként dolgozott, ahol a 180 perc című műsor létrehozója, a Szombat délelőtt és a 168 óra műsorvezető-szerkesztője volt 25 éven át. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pulitzer-díjat is kapott

Szente László munkáját 2006-ban magyar Pulitzer-díjjal ismerték el. Később a Klubrádióban hosszú éveken át vezette az Éljen a jogával című jogvédelmi műsort. Kiváló újságíró ment el, súlyos veszteség érte a Klubrádió közösségét – írják a rádió közleményében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

23 éve szól a Klubrádió

A Klubrádió 1999-ben indult a budapesti FM 95,3 MHz-en, a Magyar Autóklub rádiójaként. 2001-ben felvásárolta a Monográf Rt., ettől kezdve vélemény- és hírrádióként működött. A következő években építette ki országos hálózatát, amely 2010-ben már az ország 50%-át lefedte.

Online hallható

2011 és 2014 között a legtöbb vidéki frekvenciáját elveszítette, a megmaradtakat pedig értékesítette, így a továbbiakban már csak a fővárosban és környékén volt hallható. 2014. február 14-én a 92,9 MHz-re költözött, majd 2021-ben ezt is elveszítette, ezért 2021. február 15. óta már csak az interneten fogható.

Szente László

Forrás: Klubrádió.hu

Legszebben beszélő rádiós

Áprilisban írtuk meg, hogy 72 éves korábban meghalt Kristóf Gábor, aki szintén évtizedekig volt a Magyar Rádió munkatársa. Az utóbbi években súlyos betegséggel küzdött. Korábban megkapta a Legszebben Beszélő Rádiós elismerést, a hangját szinte mindenki ismerte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kristóf Gábor

Ez is érdekelni fog: Autóbalesetben szörnyethalt a népszerű magyar rádiós, egy BMW letarolta az autóját

Kiemelt kép: illusztráció