Meghalt egy 39 éves tanár, aki igazoltan koronavírus fertőzött volt. Egy vidéki kórházban feküdt 12 napig. A tanár mai napig nem került be az operatív törzs által vezetett statisztikába.

Tanárként dolgozott

Szombat délután elhunyt egy 39 éves beteg az egyik vidéki kórházban. A férfi tanárként dolgozott egy olyan intézményben, ahol általános – és középiskolások is járnak.

Megfázásos tünetei voltak

Szeptember 17-én megfázásos tünetei lettek, de mivel ez ősszel rendszeresen előfordul iskolai közösségben, az elmúlt években nála is, eleinte nem tulajdonítottak nagy jelentőséget neki. 

3 nap alatt romlott az állapota

A 39 éves tanár tünetei másnapra sem enyhültek, felhívta a háziorvosát, aki lázcsillapítót és forró italt javasolt. A szeptember 19-20-i hétvégén jelentősen romlott az állapota, előbb hőemelkedése, majd láza lett, fájt a torka, folyamatosan köhögött. Hétfőre már nagyon rosszul volt, nem kapott levegőt. Újra felhívta az orvost, aki kórházba küldte – írja a 444.hu

Pozitív lett a tesztje

A covid-gyanús osztályra került, mintát vettek tőle. Két nappal később derült ki, hogy pozitív a tesztje. Átkerült az igazolt covidosok intenzív osztályára, de addigra már összeomlott a légzése, géppel kellett lélegeztetni, mesterséges kómába helyezték.

A koronavírus a szívét támadta meg

Kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála, a koronavírus pedig a szívet is megtámadta. Múlt szombaton, október 3-án halt meg, 12 nappal azután, hogy kórházba került. 

A koronavírus váltotta ki a halál okát

A zárójelentésében is szerepel, hogy „összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta”.  

Nem szerepel a statisztikában

A 39 éves tanár szombaton hunyt el, de nem szerepel a koronavirus.gov.hu oldalon az elhunytak közt.

Meghalt egy 21 éves nő

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy a szerda reggeli adatok szerint egy 21 éves, koronavírussal fertőzött nő halt meg.

Müller Cecília részletesen kitért a halál okára

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján ezt mondta a 21 éves nő haláláról: „Bizonyára sokan, akik a koronavirus.gov.hu-t böngészik, láthatják, hogy az elmúlt 24 órában elhunyt 24 beteg életkora nagyon széles határok között mozog. Köztük van egy 21 éves honfitársunk, egy fiatal nő, aki egy nagyon gyors, tragikus, élettel összeegyeztethetetlen betegségben hunyt el”.

Igazoltan koronavírus-fertőzött volt

Tulajdonképpen csak a laboratóriumi vizsgálat igazolta nála a pozitívitást, ugyanakkor nem gondoljuk, hogy a koronavírus fertőzés lehetett a halál oka. De természetesen, mint ahogy korábban is több alkalommal beszámoltunk róla, Magyarországon mindenki, aki elhalálozik, és pozitívnak bizonyult valamikor is koronavírus tesztre, azt hozzászámítjuk a halálesetek közé.” 

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Árvai Károly