Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem. Állítólag erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal.

Csak Karácsony

Az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását vették górcső alá a revizorok, ám csupán Karácsony esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony – írj a Magyar Nemzet.

Jóindulat

Ahhoz, hogy mégis alkalmazzák, vélhetően szükség volt a baloldali döntéshozókkal kiváló kapcsolatot ápoló akkori egyetemi rektor, Mészáros Tamás nagylelkűségére is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Ez bizony nincs

Az OH megállapította, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt.

A Gyurcsány-kormány megbízásokat adott cégének

A baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló Karácsony Gergely a 2000-es évek közepén, a cégén keresztül, mintegy 25 millió forintos megbízásban részesült a Gyurcsány-kormánytól egészen a 2009-es miniszterelnök-váltásig, amikor Bajnai Gordon ült be a bársonyszékbe.

Életrajzaiban szerepelt

Karácsony Gergely többször hivatkozott arra, hogy van PhD-je. A 2018-as kampányban szerepelt az életrajzában egy PhD-fokozat. 2013-ban is megjelent egy PhD az életrajzában a pártja honlapján. Bár akkoriban megköszönte a jelzést és korrigálta a téves állítást.

Bizalmasa sem áll túl jól

A napokban látott napvilágot egy közvéleménykutatás, amely Dorosz Dávid, Karácsony Gábor egyik bizalmasának választási esélyeiről szól. A korábban a főváros közösségi közlekedéséért felelős politikus a dunakeszi körzetben indul az előválasztáson és a Republikon Intézet szerint vezet. Ami azonban figyelemreméltó, hogy mióta ő az esélyes ellenzéki jelölt, a kormánypárti Tuzson Bence alaposan felzárkózott mögé és immáron ismét kétesélyesnek látszik a küzdelem az 5. számú választókerületben – írja a Dunakeszi Post.

Ez is érdekelheti