Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem. Állítólag erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal.

Csak Karácsony

Az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását vették górcső alá a revizorok, ám csupán Karácsony esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony – írj a Magyar Nemzet.

Jóindulat

Ahhoz, hogy mégis alkalmazzák, vélhetően szükség volt a baloldali döntéshozókkal kiváló kapcsolatot ápoló akkori egyetemi rektor, Mészáros Tamás nagylelkűségére is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez bizony nincs

Az OH megállapította, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt.

A Gyurcsány-kormány megbízásokat adott cégének

A baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló Karácsony Gergely a 2000-es évek közepén, a cégén keresztül, mintegy 25 millió forintos megbízásban részesült a Gyurcsány-kormánytól egészen a 2009-es miniszterelnök-váltásig, amikor Bajnai Gordon ült be a bársonyszékbe.

Életrajzaiban szerepelt

Karácsony Gergely többször hivatkozott arra, hogy van PhD-je. A 2018-as kampányban szerepelt az életrajzában egy PhD-fokozat. 2013-ban is megjelent egy PhD az életrajzában a pártja honlapján. Bár akkoriban megköszönte a jelzést és korrigálta a téves állítást.

Bizalmasa sem áll túl jól

A napokban látott napvilágot egy közvéleménykutatás, amely Dorosz Dávid, Karácsony Gábor egyik bizalmasának választási esélyeiről szól. A korábban a főváros közösségi közlekedéséért felelős politikus a dunakeszi körzetben indul az előválasztáson és a Republikon Intézet szerint vezet. Ami azonban figyelemreméltó, hogy mióta ő az esélyes ellenzéki jelölt, a kormánypárti Tuzson Bence alaposan felzárkózott mögé és immáron ismét kétesélyesnek látszik a küzdelem az 5. számú választókerületben – írja a Dunakeszi Post.

Ez is érdekelheti