A bajba jutott túrázókon egy szabadidős rendőr segített. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetőjének ráadásul két héten belül ez volt a második hasonló intézkedése. Érthetetlen miért megy valaki túrázni térkép nélkül.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A rendőrséghez március 3-án 17 óra 44 perckor tett bejelentést egy 44 éves férfi, miszerint párjával a Rám-szakadéknál kirándulnak és eltévedtek.

A túrázó elmondta a rendőröknek, hogy letértek a kijelölt turista útról és mivel besötétedett, nem tudják, merre menjenek tovább.

Szinte érthetetlen, hogy a mobilokon futó térképalkalmazások korszakában még vannak akik eltévednek Budapest környékén. Ha valaki beüti a mobilján futó térképalkalmazásba a Rám szakadékot, az alábbi képet látja.

Elképzelhető, hogy nem okostelefonnal mentek, vagy elfogyott a mobilinternet, akkor viszont kérdés, miért nem fordultak vissza időben, vagy ha turázni mentek miért nem készültek fel papírtérképpel, iránytűvel.

A főkapitányság szabadidős ügyeletvezetője mindenesetre telefonon felvette a kapcsolatot a férfival, akinek a leírása alapján beazonosította a helyszínt, ahol tartózkodnak.

Kapcsolódó cikkek:

A főtiszt a Rám szakadék felső részéhez irányította a bejelentőt, ahol az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei már várták őket. Az egyenruhások a két kirándulót szolgálati gépjárművel elvitték az autójukhoz.

Az őrnagynak nem ez volt az első hasonló intézkedése. Két héttel korábban szintén a Rám-szakadéknál bajba jutott kirándulóknak segített, akik eltévedtek a sötétben és a turistaút melletti meredek lejtőn rekedtek – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: illusztráció