Itt az újabb közlekedésfejlesztés: Budapestre érkezett a Solaris–Škoda Trollino típusú jármű első szóló verziója. A trolik a próbafutások után állnak forgalomba, a 75-ös és a 80-as vonalán utazhatunk majd velük.

Megérkezett az új típus

Újabb típussal bővül a főváros trolibuszflottája, miután hétfőn hajnalban Budapestre érkezett a Solaris–Škoda Trollino típusú jármű első szóló verziója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Megújul a járműpark

Az elmúlt félévben 16 csuklós jármű állt forgalomba Budapesten. A trolibuszok annak a 48 járműből álló flottának a darabjai, amelyek szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Próbafutásokat teljesít

Az új szóló Solaris–Škoda Trollino típusú trolibusz az utasforgalomba állítás előtt még a próbafutásokat teljesíti. A csehországi Plzenből érkező trolibuszok átvétele és forgalomba állítása folyamatosan történik.

Korszerű, alacsonypadlós járművek

A korszerű és alacsonypadlós új járművekkel a 75-ös és 80-as vonalakon találkozhatnak a fővárosban közlekedők, adta hírül a BKK.

Önjáró üzemmódban is mennek

A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni.

A vadonatúj trolik

Fotó: BKK

Mint a Trollinók

Az új járművek műszaki kialakítása megegyezik a már forgalomban lévő, negyedik generációs Trollinók kialakításával, csak a homlokfaluk változott meg a legutóbbi modellfrissítéskor – a különbségek már a 2021-ben érkezett két csuklós járművön is láthatók.

Kutyát talált a trolisofőr

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy sorozatsztár kutyáját találta meg egy trolisofőr a napokban. Tóth Attila, a BKV Zrt. munkatársa éppen a végállomás felé tartott, amikor a Stefánia út és a Hungária körút találkozásánál egy egyedül csatangoló kutyát látott meg. 

Hazavitte az állatot

A sofőr Miután leadta a 75-ös trolibuszt, majd közelebb ment a kutyához. Hamar rájött, hogy elkóborolt házi kedvencről lehetett szó. A BKV Zrt. alkalmazottja hazavitte otthonába a kutyát, hogy éjjel ne kelljen az utcán vacognia.

Egy színésznő a gazdi

Hamarosan fény derült rá, hogy Nyári Diána színésznő kutyájáról van szó. A Fibi névre hallgató kiskutya hamarosan ismét gazdájával lehetett. Erről a kutya gazdája maga posztolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: megjöttek az új trolik. Fotó: BKK