Átadták a Balatonhoz közeli Ságvár és Som közötti kerékpárutat szerdán, itt jelentette be az államtitkár, hogy megkezdődött a Budapest-Balaton kerékpárút építése. Hamarosan letekerhetünk a Balcsira.

A Balaton déli-partján, Ságváron rendezett átadón Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: 2014 és 2020 között több mint 200 milliárd forintot fordítanak kerékpáros fejlesztésekre országszerte – írja a Balatonkörnyéke.hu hírportál.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy megkezdődött a Budapest-Balaton összeköttetés építése, közben pedig nyáron elkészült az Eger-Egerszalók közötti kerékpárút és a Tisza-tó körbejárhatóságát biztosító bicikliút befejező szakasza is Tiszafüred és Poroszló között.

Ez érdekelhet, kattints a címre! Az idióta biciklis vérfagyasztó dolgot művelt a Váci úton

Uniós társfinanszírozással valósul meg a Szántód-Kőröshegy-Kereki, a Fonyód-Buzsák-Csisztafürdő-Somogyvámos és a Balatonberény-Balatonszentgyörgy-Vörs közötti kerékpárút kiépítése, korszerűsítése.

Az idén folytatódott a Balatoni Bringakör megújítása is, amihez csatlakozik a most elkészült Ságvár-Som szakasz; a tó déli partján, Balatonakarattyától Balatonberényig mindenütt zajlik az előkészítés – mondta.

Mosóczi László közölte azt is, augusztusban elkészült a Siófokot Dombóváron keresztül Péccsel összekötő turisztikai kerékpáros fejlesztés tanulmányterve.

A meglévő hálózat bővítésével belátható időn belül 6000 kilométer önálló kerékpáros létesítmény lesz Magyarországon. A teljes kerékpározható hálózat, a kiépített kerékpárutak és kijelölt kerékpáros útvonalak hossza 2030-ra megközelíti a 15 ezer kilométert.

Fontos biciklis témák, olvasd el ezeket is!

MTI/BPK, kiemelt kép: illusztráció – Fotó: BPK