Átadták a Innovációs és Technológiai Minisztériumban Tóth Péter, közlekedésért felelős helyettes államtitkárnak a közel tízezer Pilisvörösvár és környékén élő állampolgár által aláírt petíciót, amelyben azt kérik, hogy minél előbb épüljön meg az M10-es út.

Kiváló lehetőség az agglomeráció hírportáljánál! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! Folyamatos a belépés, a részletekért kattints ide!

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk az M10-es út kötné össze az M1-es autópálya és Esztergom között megépülő M100-as utat az M0-ás jelenlegi északi szektorával.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan attól tartanak, ha az M10-es később készül el, mint az M100-as, akkor a jelenlegi 10-es útra és a környező településekre: Pilisborosjenőre, Solymárra, Pilisszentivánra, Pilisvörösvárra, Piliscsabára, Tinnyére, Perbálra, Piliscsévre, Csolnokra, Kesztölcre és Dorogra óriási forgalom fog zúdulni.

Ez a cikkünk mindent részletesen elmagyaráz: Élhetetlen települések, őrületes forgalom – látványos videó készült az M100, M10, M0 és a 10-es út kapcsolatáról

A számítások szerint a 10-es főút jelenlegi, már most is elviselhetetlen 23000 autó/nap terhelés 50-60%-os emelkedését is jelentheti az M10-es építésének késése.

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület az M10-es építésének sürgetése miatt petíciót készített, melyet a vártnál is többen írtak alá az elmúlt két hónap során. Ebben azt kérik, hogy az M10 elkerülő út teljes, azaz Kesztölcig tartó szakasza egy időben, vagy azt megelőzve épüljön meg a tervezett M100- as úttal és az M0 északi szektorával, valamint vegyék ki a tervekből a Piliscsaba-Tinnye elkerülő utat.

Sokan írták alá

Február óta csaknem tízezren írták alá a beadványt, ezért április 9-én délben az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Tóth Péter, közlekedésért felelős helyettes államtitkárnak átadták a Pilisvörösvár és környékén élők által aláírt petíciót.

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az áll, hogy az államtitkár első mondatainak egyike azt volt, hogy „ilyen hatalmas számmal aláírt petíciót még nem kapott.” Mint írják: ez bizakodásra ad okot! Megígérték, a petíció tartalmát megvizsgálják és válaszolnak rá.

Azzal folytatják: „A minisztériumban ismerik a 10-es út menti települések problémáit és azt is tudják, hogy a megépülő M100 milyen plusz forgalmat fog generálni, melynek a megoldására választ kell találni, ezért néhány hónapon belül meg fogják keresni a környező települések polgármestereit.”

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület továbbra is szorgalmazni fogja az M10 ügyét és a jövőben is mindent meg fog tenni, hogy Pilisvörösvárt mihamarabb elkerülje a mára már elviselhetetlen átmenő forgalom – írták a közleményben.

Az M0-ás építéséhez kapcsolódó cikkeinket ide kattintva lehet elérni.

Lezárnák a 10-es utat, hogy végre elkezdődjön az M10-es gyorsforgalmi építése

Fotók: A petíció átadásakor készültek – Forrás: Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület