Egy 34 éves kismama is meghalt koronavírusban kedden. A budapesti óvónő néhány nappal korábban kapta el a fertőzést, mint ahogyan elkezdték oltani a pedagógusokat. Terhességének 30. hetében, császármetszéssel hozta világra második gyermekét, akit már soha nem láthatott.

Meghalt egy 34 éves kismama

Szerdán, a koronavirus.gov.hu oldalán jelent meg, hogy elhunyt egy 34 éves nő. Alapbetegségként várandóságot jelölt meg az operatív törzs. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapesti óvónő halt meg

A Telex információja szerint egy budapesti óvónőről van szó, aki a második gyermekét várta, amikor négy hete megfertőződött. A kismamákat egyébként egy héttel azután kezdték oltani, hogy a 34 éves nő tesztje pozitív lett.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Császármetszéssel szült

A lap szerint a kismama 30 hetes terhes volt, amikor az orvosok császármetszést végeztek rajta, majd lélegeztetőgépre tették.

Az apuka járt be a kórházba

Korábban a TündérPakk Közhasznú Alapítványnak az óvónő barátnője írt levelet, amiben arról számolt be, hogy „a pici baba egészséges és elérte a 2kg-ot, nemsokára haza is engedik. Apukája most kezdhet hozzá bejárni a kórházba, hogy megtanulja a pici körüli tennivalókat, a korababák gondozásának fortélyait”.

Az anya állapota nem javult

Az édesanya állapota viszont továbbra is válságos volt. Barátnője arról is írt, hogy „a 34 éves, életerős, életvidám, mindenkinek segítő nő, aki soha senkinek nem ártott, senkit nem bántott. Az élete most jutott el oda amire mindig is vágyott… Most értek el oda, amiről mindig is álmodtak… Ez az álom kezd most darabokra hullani…”

Nem bíztatták az orvosok

Majd így folytatta a bejegyzést: „Apuka jelenleg kilátástalannak látja a helyzetüket, ami teljesen érthető, hiszen férfiként egyedül egy 1,5 éves kicsivel és egy alig 1 hónapos koraszülött picivel, no meg azzal a tudattal, hogy a felesége felépülése kétséges, nem tudnak semmivel biztatni az orvosok, nehéz kiegyensúlyozottnak maradni”.

Gyűjtést szerveztek a családban

A kétgyermekes édesanya azonban kedden meghalt. Férje egyedül maradt két kicsi gyerekkel. Az alapítvány ezért gyűjtést szervezett a családnak.

Itt tudsz segíteni

TündérPakk Alapítvány
MagNet Bank Zrt.
16200106-11636920
Közlemény:COVID baba
Külföldről:
SWIFT kód:HBWEHUHB
IBAN: HU33 1620 0106 1163 6920 0000 0000

Áder János alapítványt hozott létre

Eddig Magyarországon több mint 600 Covid árvát tartanak számon. Az ők megsegítésükre Áder János és felesége egy alapítványt hozott létre. Magánvagyonukból 5 millió forintot ajánlottak fel, bíznak abban, hogy további támogatásokból segíteni tudják az árván maradt gyerekeknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI