Egy gyermek holttestét emelték ki szerda este a Maros-folyó vizéből az Arad megyei Sajtény és Nagylak között. A család felismerte annak a 7 éves kislánynak a ruházatát, aki április 30-án tűnt el a folyóban, amikor egy csónak 12 személlyel a fedélzetén felborult Temes megyében.

Holttestet láttak a Maros folyóban

 Az Arad megyei rendőrség tájékoztatása szerint a rendőröket azért riasztották, mert egy holttestet láttak a Maros Sajtény és Nagylak közötti szakaszán, egy kis sziget partjainál. Az előrehaladott bomlási állapotában lévő holttestet az Arad Megyei Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállítják boncolás és genetikai profilalkotás céljából, hogy azonosítani lehessen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt egy négyéves gyermek

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról május elején, hogy egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy csónak a Maros romániai oldalán, a Makótól nem messze lévő perjámosi kikötő környékén.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy erőkkel kutattak

A Temes és Arad megyei mentőegységek, tűzoltók és búvárok nagy erőkkel folytatták az eltűntek keresését, két felnőttet és két nagylaki gyereket kerestek.

Eljárást indítottak a csónak vezetője ellen

A történtek miatt gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával bűnvádi eljárást indítottak a román hatóságok a Maros romániai szakaszán felborult csónakot vezető férfi ellen. Az Arad megyei rendőrség hétfőn közölte, hogy a csónakot vezető 33 éves férfinak nem volt a vízi jármű vezetésére feljogosító vezetői engedélye.

Alkoholt fogyasztott

Ráadásul, mielőtt a kormányhoz ült volna, alkoholt fogyasztott, légalkoholszintje literenként 0,31 milligramm volt. A fából készült, motorral hajtott csónak nem volt bejegyezve, a süllyedés oka pedig az lehetett, hogy többen ültek benne a megengedettnél.

Tizenegy ember ült a csónakban

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi az esti órákban indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből a másik partra, az Arad megyei Szemlak irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba – öt felnőtt és hat kiskorú –, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

Dunába fulladt

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy gyanúsítottként hallgatták ki annak a 22 éves lánynak a párját, aki még tavaly augusztusban fulladt bele a Dunába, azt követően, hogy a vízbe borultak a gumicsónakjukkal. Szabina és a barátja gumicsónakkal eveztek a vízben, és a Tények információi szerint egyikük sem viselt mentőmellényt. 

Felállt a gumicsónakban

A fiú és a lány a tragédia előtt iszogattak a parton, utána mentek be a vízbe. A férfi állítólag felállt a gumicsónakban, mert meg akarta fogni egy fa ágát, emiatt borultak bele aztán folyóba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség