Nem tesszük le a fegyvert, megvédjük az országunkat – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a közösségi médiában közzétett beszédében, válaszul arra, hogy Moszkva korábban fegyverletételre szólította fel az ukrán hadsereget. Közben a Magyar Honvédség is gyakorlatozik Kelet-Magyarországon. A lapok megrázó riportokat közölnek a Magyarországra menekülőkkel. Sorra érkeznek döbbenetes fotók is videók is a harcokról.

Meghalt egy magyar nemzetiségű katona

A 29 éves Kis Sándor az ukrán haditengerészetnél szolgált, Ocsakovnál esett el. Két gyermeket hagyott hátra. 2014-ben is harcolt már az oroszok ellen – írja a Kárpátalja.ma.

Harkovban egy férfi autójával rakétákat kerülgetett

Az orosz tankok egy fontos dél-ukrajnai városban

Heves harcok dúltak Kijevért

Beszámolók szerint az ukrán főváros elcsendesedett reggelre, az orosz katonák visszavonultak – tudósítanak a helyszínről a közösségi médiában. Éjszaka azonban heves harcok voltak az állatkertnél. Amerikai becslés szerint Moszkva már legalább 300 ezer embert vetett be Ukrajna ellen.

Így találnak telibe egy toronyházat az oroszok

Üzent az ukrán elnök

Nem tesszük le a fegyvert, megvédjük az országunkat – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a közösségi médiában közzétett beszédében, válaszul arra, hogy Moszkva korábban fegyverletételre szólította fel az ukrán hadsereget.  “Ne higgyetek az álhíreknek, még mindig itt vagyok” – hangsúlyozta egy mindössze 40 másodperces felvételen, amelyet a Twitteren hozott nyilvánosságra. Egyúttal felszólította az ukránokat, hogy védjék meg az orosz ostrom alatt álló fővárost.

Egy férfi az orosz harckocsik elé állt

Így dúlt a háború az éjjel

Az éjszaka folyamán meghalt két kárpátaljai katona, ukránok lelőttek egy orosz IL-76-os ejtőernyősöket szállító gépet, melyen állítólag 150 ejtőernyős volt, és lelőttek egy Szu-25-öst és két helikoptert is. Eközben a megszállók kazettás bombákkal bombázták Harkivot.

Felgyújtanak két orosz PSZH-t

Ez is érdekelheti

A Magyar Honvédség gyakorlata

Hajdúhadház, 2022. február 25. Gidrán típusú páncélozott harcjárművek és Mi-24 típusú harci helikopter gyakorlatoznak az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében. A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe. MTI/Czeglédi Zsolt

Cikkünket folyamatosan frissítjük.