Mégsem koronavírus-fertőzött az óbudai Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek. A tesztet elemző labor ugyanis tévedett, több eredményt tévesen küldött ki.

A 3. kerületi önkormányzatot szeptember 20-án értesítették arról, hogy egy, a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermeknél kimutatták a koronavírus-fertőzést. Erről a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt ebben a cikkében.

A polgármester azonnal elrendelte az épület fertőtlenítését és az érintett dolgozók, szülők tájékoztatását, emellett a jogszabályoknak megfelelően értesítette az illetékes szerveket.

Az obuda.hu-hoz kedd reggel eljuttatott közlemény szerint az érintett gyermek szüleit arról tájékoztatták, hogy a labor több eredményt is tévesen küldött ki, az eredménye fals pozitív volt, tehát a mintavételkor a gyermek nem volt fertőzött.

A hatóságokat a labor feladata értesíteni ilyenkor, ez a hétfőn megtörtént.  A kellemetlenségekért elnézést kértek, és felajánlottak egy tesztcsomagot kompenzációként.

Dr. Kiss László polgármester elrendelte az illetékes szervek, valamint az érintett szülők és dolgozók azonnali tájékoztatását. Így a korábban érintettnek vélt gyermekek és az óvoda munkatársai járványügyi intézkedés hatálya alatt nem állnak, az óvodai nevelés az intézmény minden csoportjában zavartalanul működhet tovább.

Maglódon bezártak egy óvodát

Hétfőn írtunk arról, hogy az egyik maglódi óvodában 8 alkalmazottból 4 koronavírus-fertőzött lett, ezért az érintett intézményt 2 hétre bezárják.

Kiemelt kép: Pitypang Művészeti Óvoda – Forrás: obuda.hu