Megszületett Hosszú Katinka és férje, Gelencsér Máté kisbabája.

Nagyon boldogok

Megszületett számunkra a világ csodája! – jelentette be gyermeke születését a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka. Már most nagyon szeretünk Layber-Gelencsér Kamília – tette hozzá. Majd egy fotót is megosztott.

Mutatjuk a posztot:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Márciusban jelentette be

Amint azt a BudaPestKörnyéke.hu is megírta Hosszú Katinka márciusban jelentette be, hogy a férjével, Gelencsér Mátéval az első közös gyereküket várják. A háromszoros olimpiai bajnok egy nyaralásról posztolt fotókat az Instagram-oldalára, melyeken a terheshasát is megmutatta a követőinek. Úgy tudni a pici nyáron fog megszületni.

Sokáig hallgatott

A hivatalos bejelentés előtt egyébként már folyamatosan jelentek meg pletykák az úszónő várandósságát illetően, ám ő sokáig nem erősítette meg a hírt, még annak ellenére sem, hogy számos gyanús jel utalt arra, hogy valóban babát vár. A sportkarrierje folytatásáról is mélyen hallgatott, továbbá az úszók edzőtáborába sem utazott el, erről itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk.

A születendő gyermekéről is beszélt

Beszélt arról is, hogy születendő gyermeke biztosan meg fog tanulni úszni, ő azonban nem tereli majd feltétlenül a versenysport felé. Hozzátette, a mai világban a sport még mindig meg tudja tanítani a fiataloknak, mi az a kitartás, hogyan kell célokat kitűzni és azokért harcolni.

A film

A Hosszúról szóló, Katinka című film televíziós premierje májusban volt. „Amikor elvállaltuk a filmet, nekem fontos volt, hogy megmutassuk, hogy én egy bajai kislányként indultam egy bajai uszodából és onnan sikerült világcsúcsokat döntenem, körbejárnom a világot, Amerikában járni egyetemre, és ezt mind az úszás adta” – mondta.

Megdöntötték a rekordját

Az interjúban szóba kerül Hosszú nemrég megdőlt, 4:26.36-os 400 vegyes világrekordja, amelyet a 16 esztendős kanadai Summer McIntosh adott át a múltnak 4:25.87-tel. A magyar klasszis elmondta: McIntosh hozzá hasonló edzésmódszerrel és hozzáállással dolgozik. Megjegyezte, hogy ma már biztosan tudja a 4:20-as idő receptjét.

4:20

„Úgyhogy érdekes, ha most lennék tizenöt, teljesen más lenne az én pályafutásom története” – vélekedett, majd hozzátette: a 4:20-as idő szerinte nem űrbéli.

Étterem, film, esküvő

Hosszú Katinka az elmúlt időszakba egyébként gyökeresen megváltozott. Tavaly éttermet nyitott, bemutatták a róla szóló dokumentumfilmet, az előző nyár végén pedig másodszor is megházasodott, edző-szerelmével, Gelencsér Mátéval mondták ki a boldogító igent. Katinka egyébként korábban elmondta, a csalapalapítás számukra nagyon fontos, sőt úgy fogalmaztak párjával, hogy ez még az olimpiánál is sokkal fontosabb.

Értelmet adhat az életének

„Ma már fontosabb, és sokkal inkább foglalkoztat, hogy otthont szeretnék, boldog házaséletet, gyereket, gyerekeket, akik célt, értelmet adhatnak az életemnek. Ha a következő olimpia lesz az ára esetleg, szívesen megfizetem érte” – nyilatkozta korábban Hosszú Katinka. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.