Megdöbbentő fejlemények okozhatták az osztrák ASKÖ Donau Linz magyar labdarúgójának halálát. A 26 éves védő az A1-es autópályán, balesetben vesztette életét és a legfrissebb hírek szerint elképzelhető, hogy egy forgalommal szembe hajtó sofőr okozhatta a tragédiát. Varga Márkót felesége, Vivien és négyéves kisfia is gyászolja.

A Honvédban is játszott

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy autóbalesetben életét vesztette az osztrák ASKÖ Donau Linz magyar játékosa, a 26 éves védő, Varga Márkó. A labdarúgó fiatalon megfordult a Puskás Akadémia, a Fehérvár és a Honvéd korosztályos csapataiban is, csaknem öt éve szerepelt alacsonyabb osztályú osztrák csapatokban. Legutóbb nyáron igazolt új klubba, és az ötödosztályú SKÖ Donau Linz gárdáját választotta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utolsó gól

Új csapatában 13 bajnoki egyszer volt eredményes, éppen a pénteki, SPG elleni 6-0-s győzelem alkalmával. Ő szerezte az ötödik gólt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Döbbenetes részletek

A hét elején újabb részletek derültek ki a döbbenetes balesetről. Elképzelhető, hogy egy forgalommal szembe hajtó sofőr okozhatta a tragédiát. A magyar játékos a felső-ausztriai Pucking mellett autózott az A1-es autópálya Bécs felé menő szakaszán, amikor a forgalom ismeretlen okok miatt leállt. 

Kirepült az autójából

Márkó is fékezett a kocsijával, azonban a mögötte haladó tunéziai férfi már nem tudott időben megállni a kamionjával, és egyenesen a 26 éves fiatalember autójába rohant, Márkó pedig az ütközés után kirepült a gépkocsiból. Bár a férfit ezután újraélesztették és kórházba szállították, életét már nem lehetett megmenteni.

Segélyhívás érkezett

A legfrissebb hírek szerint éjjel 2 óra 10 perc körül az autópálya-rendőrséghez segélyhívás érkezett, miszerint egy rossz irányba haladó járművet észlelnek a Haid-elágazás környékén. A rendőrség az ügy tisztázása érdekében tanúkat keres.

Négyéves kisfia volt

Szombaton, a felső-ausztriai futballmérkőzéseken egyperces néma felállással emlékeztek meg a fiatal futballistáról, klubja pedig Facebook-bejegyzésben köszönt el tőle. Mindenki együtt érez a férfi özvegyével, Viviennel és négyéves kisfiával.

„Köszönöm…”

„Isten nyugosztaljon, hatalmasat mentél a pályán és azon kívül is! Köszönöm, hogy ellenfeled és csapattársad lehettem” – írta Márkó egyik ismerőse.

Megtalálta szerelmét, imádta a fiát  

„Nagyon boldog volt. Vivienben megtalálta élete szerelmét, imádta a fiát, és azzal foglalkozott, ami a szenvedélye volt” – tette hozzá egy ismerős a Borsnak.

Nehéz helyzet

„Nem tudom, mit mondjak, a helyzet nagyon nehéz mindannyiunk számára. Nem hisszük el. Márkó nagyon jól érezte magát nálunk, tényleg rendes srác és jó futballista is” – fogalmazott Kurt Baumgartner, az ASKÖ menedzsere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elhunyt labdarúgó. Forrás: Facebook