Öngyilkosságot követhetett el a Naszály-hegyen napokkal ezelőtt eltűnt nyugdíjas tűzoltó.

Eltűnt az erdőben

Ahogy írtunk róla, ezúttal a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület kért segítséget, miután kedden eltűnt egy szabadnapos kollégájuk a gyadai rét feletti erdőben. A 60 év körüli férfi autóját a réthez közeli kirándulóközpont parkolójában találták meg a személyes tárgyaival együtt. A telefonját sem vitte magával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öngyilkos lett

A 0627.hu információi szerint a férfit közel 5 kilométerre találták meg a parkolótól, ahol autóját hagyta. Sajtóhírek szerint felakasztotta magát. A rendőrségi helyszínelés jelenleg is tart.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokakat segített

A férfi lánglovagként sok-sok életet mentett meg, 2012-ben szerelt le a tűzoltóságtól, előtte hosszú ideig szolgált rohamparancsnokként. Lánglovagként rengeteg problémás helyzetet megoldott, sok-sok életet mentett meg, most pedig éppen ő szorul segítségre.

Szeretett kirándulni

Nyilatkozott korábban a Blikknek az eltűnt férfi fia, aki elmondta, hogy: „A kamerafelvételek alapján reggel nyolc óra magasságában parkolt le katalinpusztai kirándulóközpontnál, az autóját is ott találták meg másnap. Imádott ott kirándulni, sétálni a jó levegőben, ezért még a kitérő ellenére sem volt szokatlan tőle, hogy megállt ott. A mobilját sajnos a járművében hagyta.”

Baleset érhette

„Elképzelhető, hogy baleset érte, de ennél többet sajnos mi sem tudunk. A nagyon magas hegyvidék és a hatalmas erdős terület sajnos nehezíti a keresést. Ahogy telnek a percek, órák, sajnos egyre valószínűtlenebb, hogy megtaláljuk élve, de nem adjuk fel a reményt.”

Fotó a keresésről

Állandó jelenlét

„Nagyon sok szervezet jelezte, hogy részt vesz a keresésen, de minden segítséget várunk és megköszönünk – mondta korábban Hadházi Kornél a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Azt is elmondta, hogy a rendőrség mindent megtesz az eltűnt férfi megtalálása érdekében, például a kutatás helyszínén állandó jelenlétet biztosítanak, és részt is vesznek a keresésében.

Minden eszközt bevetnek

A rendőrség és katasztrófavédelem emberei a helyi lakosokkal nagy erőkkel vetették be magukat az erdőbe, drónokat, quadokat és nyomkövető kutyákat is használtak – írja a 0727.hu.

Vasárnap is keresték

A hétvégén volt két nagyszabású keresés, amire vártak minden segítőkész embert a Katalinpusztai Kirándulóközpontba. Ezeken a napokon átnézték a bányákat, barlangokat, hasadékokat, valamint a tervek között szerepelt, hogy felkutassák azt a farönköt, ami a férfi kedvenc helye volt.

Óriási az összefogás

Az eltűnt személy keresésében szerdán nagyon sokan vettek részt, köztük a Pest Vármegyei Kutató és Mentőszolgálat, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Börzsöny Speciális Mentők, a Cserhát Különleges Mentőcsoport, a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A férfi eltűnését augusztus 1-én reggel hét órakor jelentették be a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.