A Déli pályaudvarnál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrend-védelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb Újbuda-központ metróállomás és környezete, az Október huszonharmadika utca következik.

Megtisztult a Déli pályaudvar

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a Déli pályaudvar volt: a szeptember 21-i, csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az igen forgalmas közlekedési csomópont és környezete. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Munka az aluljáróban is

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót. A munkában 22-en vettek részt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fokozott jelenlét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen. Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

Összehangolt munka a Délinél

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. A BKK köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezése 2021-ben indult útjára: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban – áll a cég közleményében.

Számos helyszínen

Idén eddig a Kálvin tér, az Etele tér, a KÖKI és környezete, a Keleti pályaudvar, a Határ út metróállomás, a Lehel tér és környezete, az Újpest-városkapu megálló, az Örs vezér tere, a Blaha Lujza tér, a Nyugati pályaudvar, a Göncz Árpád városközpont; a Népliget, valamint a Puskás Ferenc Stadion metróállomás és környezete volt a kezdeményezés helyszíne.

Jelentős fejlesztések

Nem csak takarít, fejleszt is a BKK. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy jelentős közlekedési fejlesztések valósulnak meg a 2., a 3. és a 13. kerületben a Felhévíz, Újlak, Óbuda, Újlipótváros és Vizafogó területén, céljuk többek között a kerékpározás feltételeinek javítása. A projekt tervezésekor szempont volt, hogy biztonságos kerékpáros-kapcsolatok jöjjenek létre, és a megvalósuló útvonalak csatlakozzanak a hálózat jelenlegi, illetve tervezett szakaszaihoz. A jóváhagyott, minden engedéllyel és hozzájárulással rendelkező tervek 2022 nyarától állnak rendelkezésre. 

Csökkennek a közúti közlekedés veszélyei

A projektterület az Árpád fejedelem útja–Margit híd–Nagykörút–Lehel utca–Róbert Károly körút–Dagály sétány–Árpád híd–Vörösvári út által határolt területet fedi le. A beruházás megvalósulásával több kereszteződésben és útszakaszon is jelentősen csökkennek a közúti közlekedés veszélyei. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kitakarították a Déli pályaudvart. Fotók: BKK