Egy régi vágya vált valóra a Neoton korábbi énekese, Csepregi Éva fiának, Heatlie Dávidnak azzal, hogy eljutott a Rammstein budapesti koncertjére. A zenész ráadásul mindkét nap ott volt a német metálbanda showján, ám nem volt minden tökéletes. Elmondása szerint volt a bent lévő biztonságiak egy órán át a kordonhoz nyomták őt és a barátait.

Az egyik koncerten majdnem meghaltak

„Ott voltunk mindkét Rammstein koncerten, és az egyiken majdnem meg is haltunk!” – mondta el az élményről készült összefoglalójában Csepregi Éva fia, akit egy órán át préseltek hozzá a kordonhoz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A közönségen keresztül jött át a banda

„Azzal tisztában voltunk, hogy a közönségen keresztül fog átjönni a zenekar, de nem tudtuk, hogy 55 percen keresztül fognak bennünket a szekusok a kordonhoz préselni. Nem értettük, hogy miért nem inkább a másik oldalt húzzák szét, miért minket, ahol ott a kordon és nem tudunk mit csinálni.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy lány rosszul lett

„Volt is egy lány, aki rosszul lett, nem volt levegő és ki akart menni. Hiába, mert nem engedték… Csak vártunk, 10-20-30-40 percen keresztül, és az ég adta világon semmi sem történt” – mesélte a Blikk.hu-nak Dávid, aki később inkább hátrébb ment, hogy egy kis levegőhöz jusson.

Egy órán nyomták a kordonhoz

„A koncert gyakorlatilag így élvezhetetlen volt. Próbáltuk elmagyarázni a szekusoknak, hogy nyugodtan tartsanak, és amikor majd jön a zenekar, nyomjanak oda a falhoz. De őszintén, én azt vettem észre rajtuk, hogy ezt ők élvezik… 21:55-kor aztán megérkezett a zenekar, elhaladtak mellettünk. A kis színpadon előadtak egyetlen egy dalt akusztikusan, a biztonságiak pedig továbbra is nyomtak minket a kordonhoz” – tette hozzá.

Rosszul lett

Végül 22 óra 6 perckor abbahagyták a préselést, és kimentek a közönségből. Már csak pár dal volt hátra, de bevallom őszintén, rosszul lettem, nem bírtam ezt a nyomást és ki kellett mennem a tömegből. Örülök, hogy végül nem ájultam el, mert egy ponton tényleg azt hittem, hogy elfogok – zárta sorait Dávid, aki ezen a problémán kívül nagyon élvezte a showt, sőt még másnap is visszatért.

Gyászol a család

„Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy 2023. április 8-án, szombaton 11 óra körül szeretett édesapánk, nagypapánk, testvérünk és családapánk, Bobby Heatlie családja körében elhunyt. Nagyon fog hiányozni. Bobby, Michael és David” – írta áprilisban a Budapestkörnyéke.hu

Példaképe volt

Dávid nagyon szoros kapcsolatban állt édesapjával, korábban el is mesélte, hogy a zeneszerzés területén ő az egyik legnagyobb példaképe. „Nagyon hasonlítunk az életfelfogásunkban, humorérzékünkben és az emberekhez való hozzáállásunkban is. Egy nap szeretnék hozzá hasonló sikereket elérni. A másik oldalon pedig az édesanyám a nagy példaképem, mint énekes és frontember” – mondta korábban édesapjáról az énekesként, dobosként, zeneszerzőként is dolgozó Heatlie Dávid.

Csepregi Éva is búcsúzik

A Neoton Família énekesnője a Facebookon búcsúzott egykori szerelmétől: „Drága Bobby április 8-án itt hagytál bennünket. Felfoghatatlan, hogy nem vagy velünk.” „A szeretet, Dávid fiunk és a sok csodálatos dalod örökre összeköt bennünket. Fájó szívvel búcsúzom” – olvasható a bejegyzés Csepregi Éva hivatalos Facebook-oldalán.

Segítik egymást

Az énekesnő a Borsnak nyilatkozott az őket ért veszteségről és fájdalmukról. „Dáviddal nem tudunk mást tenni, fogjuk egymás kezét, és megpróbáljuk feldolgozni a történteket. Bobby halálának hírétől én is nagyon megrendültem” – kezdte az énekesnő. Hatalmas fájdalom ez a fiamnak, hiszen az édesapjával mindig ott voltak egymásnak. Dávidnak nagyon fontos az apukája, igazán szerették egymást. „Úgy gondolom, még sok időre lesz szükségünk, hogy túl tudjunk lépni ezen a hatalmas veszteségen”

Legnagyobb sikerei

A kiváló művész 1946. július 20-án született, s tehetségét már korán igazolta. Megtanult szaxofonozni és dobolni, s nemsokára zeneszerzőként is hatalmas sikereket ért el. Olyan nagyágyúkkal dolgozott együtt, mint Cliff Richards vagy éppen Shakin’ Stevens és a névsort még hosszan lehetne folytatni.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook/Heatlie Dávid