Vuity Tvrtko nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt jelentette be a közösségi-oldalán, hogy a biztonságos Hawaii-t elhagyta és Ukrajnába, Kárpátaljára, Beregszászra ment, hogy segítsen, a helyi rádióban fog dolgozni.

Ott van, ahol fontos dolgok történnek

A tévés, író megpróbál mindig ott lenni, ahol fontos dolgok történnek. Most Ukrajnára figyel a világ, segítségre van szüksége az országnak. Az évek óta az USA-hoz tartozó, biztonságos Hawaii-szigeteken élő riporter hirtelen összepakolt és Kárpátaljára utazott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tedd azt, amit tenned kell

Mint fogalmazott: „Apám mondata miatt jöttek Ukrajnába. Azt monda, hogy menj oda, ahová menned kell és tedd azt, amit tenned kell” – írja Tvrtko, majd így folytatja:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szükség van rá

„Ukrajnában vagyok. Felszálltam egy repülőre a békés, nyugodt, napsütötte lakóhelyemen, Hawaiion, és eljöttem ide, mert úgy éreztem, hogy most itt nagyobb szükség van rám. Misszióm első részében egy kicsi, de most annál fontosabb ukrán-magyar kétnyelvű rádiónak leszek a magyar műsorvezetője.” – írja a riporter.

Rádiós műsorvezető lesz Kárpátalján

Mint fogalmazott: Nem vendége, nem riportalanya, hanem a házigazdája lesz a rádiónak. Tvrtko nem titkolja, hogy hosszú szervezés áll mögötte, és egy nagy kihívás előtte, melynek hittel és nagy alázattal áll neki, hogy Kárpátalja magyarsága érezze: nincs egyedül.

Vett egy repülőjegyet

Mint fogalmazott: „Az elmúlt három hetem sok munkával telt, de megérte. Vettem egy repülőjegyet, Hawaiiról pénzt, otthonról más jellegű segélyt viszek Kárpátajára. Egyéni misszióm több részből áll, melyben mindvégig partnerem a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, az éjt-nappallá téve dolgozó barátom és példaképem, Szilágyi Béla.”

Segélymunka

Tvrtko azt írja segélymunkája már tegnap elkezdődött, a további részleteket majd később írja meg, mert lesz belőlük bőven és minden nap élőben fog bejelentkezni. Ez is érdekelhet: “Lelke ma már a szivárványon túl él, hangja már ott simogatja az angyalokat” – szívszorító szavakkal búcsúzik Vujity Tvrtko Kandech Evelynetől, a riporter és az énekesnő férj és feleségként ment Afrikába

Hatalmas ajándék a segítség

A tévés adakozásra kéri a Facebookon a követőit. Mint írta: „Bárhogy is segítesz a menekülőkön, A JÓ ISTEN ÁLDON MEG! S ne feledd: Nekik most egy jó szó, egy takaró, egy puha ágy, egy meleg vacsora vagy egy ölelés is hatalmas ajándék, s igazi segítség, ami a Te szívedből is jön!” Ez is Tvrtko: “Most már tényleg a szivárványon túl énekelsz Anyukádnak, és a Mennyországban élőknek.” – Vujity Tvrtko megható búcsúja, eltemették Kandeh Evelyne-t

Nem győzhet a gonosz

“Hiszek benne, hogy a jó felett nem győzhet a gonosz, hiszek benne, hogy minden ember számít, hiszek benne, hogy adni jó… SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT! ” – írja Tvrtko. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Tvrtko posztja

Kiemelt kép forrása: Facebook/Vuity Tvrtko