Kiváltképp akkor nem, ha kannabisz termesztésére adod a fejed, hiszen azt az év gyakorlatilag bármely szakában meg tudod tenni. Jóllehet akad pár olyan magtípus, amely igazi túlélő, és bármilyen időjárási viszonyban meg tud nőni, sőt virágot is tud hozni, azért a legtöbb fajta rendkívül igényes és kényes. 

Éppen ezért egyáltalán nem javasolt az, hogy csak úgy, mindenféle előzetes ismeret nélkül bárki belevágjon akár csak a csíráztatásba is. Ha ugyanis nincs a birtokodban a megfelelő tudás, akkor roppant gyorsan kudarcba fulladhat a projekt, ami akár teljesen el is veheti a kedvedet az egésztől. Hogy ez ne történjen meg, mai írásunkban hoztunk neked pár tippet, hogy hogyan tudsz a lehető legsikeresebben és legbiztosabban kannabiszt csíráztatni.

Első lépés a megfelelő magok kiválasztása!

Mielőtt a módszerekre térnénk ki, fontos kiemelni, hogy nagy jelentőséggel bír az is, hogy milyen magot választasz. Ha biztosra szeretnél menni, akkor a Growisland kannabiszmagjainak a kínálatából válogass. Itt ugyanis megtalálsz mindenféle magot, köztük az automata magokat is, amelyek roppant kedvezőek akkor, ha tapasztalatlan termesztő vagy.

Számtalan fajta létezik, az ízvilág sem mindegy, hiszen biztosan megvannak a személyes kedvenceid. Sőt, a termesztés feltételeit sem szabad figyelmen kívül hagyni, így mindenképpen fontos, hogy feltérképezd, mire is vannak lehetőségeid az otthonodban.

Sokan döntenek úgy, hogy inkább palántákat vásárolnak, ám ha kedvet érzel, akkor simán vállald be a magokat, igazán izgalmas kalandnak nézel elébe.

Fontos az eszköz és a módszer is!

Biztosan emlékszel az általános iskolás évekből a babcsíráztatásra. Ott valószínűleg vattába csavarva áztattad a babszemet. Nos, azóta sokat fejlődött a csíráztatás is, mutatjuk a legnépszerűbb módozatokat:

  • Egy pohár 22 Celsius-fokos víz, és 3-5 nap múlva már meg is indul a magod.
  • Nedves konyharuhába téve pár nap alatt méretes gyökeret ereszt a mag, és mehet is a földbe.
  • 10-15 mm mély, előáztatott, esetleg tápozott talajba is mehet a mag közvetlenül, ekkor már az ültetéssel nem kell majd bajlódni.
  • Műanyag lapra ragasztható kőzetgyapot kockába is teheted a magot, ám ezt le is kell fedni, hogy a megfelelő páratartalom mindenkor biztosított legyen.
  • Talán a legnépszerűbb az organikus, kókuszrost alapú magvető kocka, amely közvetlenül a földbe is ültethető, hiszen teljes mértékben lebomlik.

Láthatod hát, hogy van bőven választási lehetőség, csak bele kell vágni!

Ne feledkezz meg a körülményekről sem!

Persze nem minden múlik a csíráztatás módján. Akad, ami a körülmények függvénye, így mindenképpen érdemes pontosan betartani a páratartalomra, a hőmérsékletre, a vízmennyiségre, a világításra, valamint a pH-értékre vonatkozó előírásokat. További előny, ha figyelsz: a sötétebb magok sikeresebben, a világosabb, halványzöld vagy fehér magok gyatrábban teljesítenek!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: growisland.at

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.