Róma, más néven az Örök Város, ideális célpont egy hétvégi kiránduláshoz. Annak ellenére, hogy rengeteg műemlék és izgalmas lehetőség található itt, amelyeknek nehéz ellenállni, nem kell vagyonokat költeni egy remek kalandhoz az olasz fővárosban. Bemutatjuk útmutatónkat, amelyből mindent megtudhatsz, amire szükséged lehet egy olcsó római hétvége megtervezéséhez. Ha még nincs repülőjegyed, az eSky a szolgálatodra lesz!

Mit kell tudni a városról?

Róma, Olaszország fővárosa egy kozmopolita város, amely 3000 éve befolyásolja a művészet, az építészet és a kultúra világát. A történelem során számos történelmi eseménynek volt tanúja, és minden korszak legkiválóbb művészeit vonzotta, kreatív eredményekre inspirálva őket. Az eredmény egy felbecsülhetetlen értékű kincsekkel teli város. De Róma nem csak műemlék, hanem a tökéletes „Dolce Vita” megtestesítője is. Barangolás a festői utcákon, laza pihenés a kávézókban, a tömeg mustrája a gyönyörű tereken – mindez egy római utazás szerves része. Ismerősen cseng a „minden út Rómába vezet” aforizma bölcsessége? Nos, ezt mi is tanúsíthatjuk az eSky ajánlataival: https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/rom/roma.

Mik a fő látnivalók a városban?

A Trevi-kút Róma legszebb szökőkútja. A körülbelül 20 méter széles és 26 méter magas kút egyben a város legnagyobb szökőkútja is. Érdekes módon a Trevi név a Tre Vie-ből (három út) ered, ugyanis a szökőkút három utca találkozási pontja volt. Ez az egyik legnépszerűbb hely Rómában, és egy legendához kötődik, amely szerint, ha egy érmét dobsz a szökőkútba, visszatérsz Rómába, két érme a szerelem hírnöke, három pedig az esküvőé. A kívánt hatás eléréséhez az érmét jobb kézzel a bal vállad felett kell eldobni. Érdekes statisztika, hogy évente hozzávetőleg egymillió euró értékben dobnak érméket a szökőkútba! A szökőkút látogatása ingyenes, így ez egy tökéletes elem a látnivalók listáján egy olcsó római hétvége tematikájához. Egyetlen római utazás sem lenne teljes a Vatikán meglátogatása nélkül. Tudtad, hogy a Vatikán a világ legkisebb területű és népességű független állama, melyet teljes egészében körülvesz Róma? Központi része a Szent Péter-bazilika barokk épülete az előtte fekvő Szent Péter térrel. A bazilika látogatása ingyenes, belépőjegy csak az 551 lépcsőfok megmászása után elérhető kupola megtekintéséhez szükséges, ahova egyébként egy szakasz lifttel is megtehető. Innen csodálatos kilátás nyílik Róma városára. Ez a tökéletes alkalom egy olyan fénykép készítésére, amely gyönyörű emléke lesz az utazásnak. A jegy ára 8 euró. A Pantheon Olaszország egyik leglélegzetelállítóbb műemléke, és Róma legjobban megőrzött ókori épületének büszke címét viseli. A templomba való belépés szintén teljesen ingyenes.

Érdemes megfontolni a fizetős látnivalók listáját is?

Mindenképpen! A Colosseum Róma fő szimbóluma. Ez egy lenyűgöző szerkezet, amely közel 2000 éves történelmével visszarepít az időben. Amikor elkészült, a Colosseum a legnagyobb római amfiteátrum lett, 188 méter hosszú, 156 méter széles és 57 méter magas. A Római Birodalom idejében akár 50 ezer ember befogadására is alkalmas volt. Az egzotikus állatokat bemutató kiállítások, a foglyok kivégzése, valamint a csaták és gladiátorharcok felidézése egy nagyszerű lehetőség, hogy megtapasztalj egy igazi kalandot Olaszország fővárosában! Ez Róma egyik legnépszerűbb műemléke, így a végeláthatatlan, akár több órás sorok elkerülése érdekében ajánlott kora reggel érkezni, vagy jegyet váltani a Palatinus dombra, mivel ott általában kevesebben vannak, és a Forum Romanummal összevont jegyvásárlással elkerülhető a kellemetlen tumultus. A Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolna is kihagyhatatlan, érdemes szintén online megvenni a jegyet, hogy elkerülhessük a hosszú sorban állást. A Vatikáni Múzeum minden hónap utolsó vasárnapján ingyenes, de csak 9 óra és 12.30 között tart nyitva. A római kiruccanás után pedig tekintsd meg az eSky további olcsó repülőjegy ajánlatát is, és szerezz számos további élményt: https://www.esky.hu/repulojegy.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: esky.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.