Újabb váratlan nehézséggel kellett szembenézniük azoknak, akik továbbra is a vasúti közlekedést választják. Vasárnap délután Üllőn, az Ecseri úti átjáróban elakadt egy gépjármű. Eltávolításáig mindkét vágányon szünetelt a vonatforgalom Üllő és Monor között

Elakadt egy jármű a síneken

Újabb váratlan nehézséggel kellett szembenézniük azoknak, akik továbbra is a vasúti közlekedést választják. Vasárnap délután Üllőn, az Ecseri úti átjáróban elakadt egy gépjármű. A Debrecenből Budapestre tartó Cívis InterRégió időben megállt a jármű előtt, így szerencsére nem történt ütközés. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szünetelt a forgalom

A jármű eltávolításáig mindkét vágányon szünetelt a vonatforgalom Üllő és Monor között, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon 20-30, esetenként 30-50 perces késésekre kell számítani vasárnap este.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Menetrendi átszervezések

A torlódások és késések csökkentése érdekében a Nyugati pályaudvarról Monorra 17:38-kor elindult S50-es vonat (2786) csak Üllőig közlekedett. Onnan a menetrend szerint 18:44-kor induló S50-es vonattal (2718) tudták folytatni az utazást az utasok, amint megindulhat a forgalom. A Monorról a Nyugatiba 18:37-kor induló S50-es vonat (2721) csak Üllőtől közlekedik.

Eltávolították az akadályt

Este háromnegyed hétre eltávolították a gépjárművet az átjáróból, így ismét közlekednek a vonatok Üllő és Monor között. Fokozatosan csökkennek a késések, késő este helyreállhat a menetrend a ceglédi vonalon – írta nem sokkal ezelőtt a Mávinform.

„Hurrá!”

„Itt állunk 50 perce. Hogy nem tudtak letolni egy autót a sínekről ennyi idő alatt?” – írta egy dühös utas a Facebookon. „Talán azért, mert az elakadt jármű lesodródhatott a sínek közé” – érkezett a válasz. „Hurrá, a részeg sofőr a detoxban, mi meg itt fázunk az állomáson” – tette hozzá egy újabb kommentelő.

Az ég kék, a fű zöld…

Újabb nap, újabb csődhelyzet a Magyar Államvasutaknál, írta néhány napja a BudaPestkörnyéke.hu. A Mávinform közölte: a Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó között egy szakaszon várhatóan 11 óráig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok síntörés miatt. A Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Lajosmizse vonalon 20-40 perces késések alakultak ki.

Lerobbant Siemens-mozdony

Alig telt el pedig néhány nap a legutóbbi nagy blama óta. Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta, hiába harangozta be a MÁV, nem jöttek be a Siemens-mozdonyok. A vasúttársaság, miután elindította az első szerelvényt, pár óra múlva már le is állt. Nem ez az első eset, hogy a MÁV teljes csődöt jelent, az elmúlt hetekben botrányos a Lázár János tárcája alá tartozó társaság működése.

 15 mozdonyt bérelnek

A legutóbb lerobbant mozdony egyike annak a tizenöt új mozdonynak, amelyet a MÁV bérel. A közösségi médiában olyan információk kezdtek terjedni, amely szerint az új mozdony 17 éves, 3 millió kilométer van benne, és már az első útján, a sajtóátadó után lerobbant Kőbánya-Kispesten.

Végre elindultak

„A Tokaj IC-n ajtóvezérlési hiba lépett fel Kőbánya-Kispest állomáson. A helyszínen elhárítottuk a hibát, és a szerelvény folytatta az útját. A Nyugati pályaudvarról 15:23-kor Záhony felé induló Nyírség-Kraszna InterCityben a tervezettnek megfelelően közlekedik” – írta később a MÁV. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció