Az advent az elcsendesedés és a magunkba fordulás időszaka. Legalábbis ez kellene, hogy legyen, de sok helyen sajnos nem így van. Sokan még jobban rohannak, mint máskor, hogy megvegyenek minden ajándékot, hogy odaérjenek a boltba még zárás előtt, vagy hogy teljes legyen az ünnepi menü. 

Pedig ilyenkor kellene egy kicsit magunkba nézni, meghallani a belső hangunkat. A vasárnapi gyertyagyújtásoknak sem arról kell szólni, hogy akkor jó, ezt a gyertyát is elégettük, szaladjunk tovább. Egy kicsit el kell mellette időzni, hogy átérezzük az ünnep hangulatát. 

Ehhez nyújtanak segítséget a Valex Decor Kft adventi gyertyái, amelyek nemcsak mutatósak az adventi koszorú tetején, de beragyogják fényükkel ezt a varázslatos időszakot is, ha engedjük nekik. 

Az adventi dísz elkészítése

Csodálatos adventi díszeket kaphatunk az üzletekben, de mi magunk is elkészíthetjük, ha van hozzá kedvünk és egy kis kézügyességünk. Az adventi asztali díszek alapja lehet koszorú vagy dobozka is. 

Az alap méretének függvénye a gyertyák átmérője és hosszúsága is. Ezeket gyertyatüske segítségével tudjuk rögzíteni az alapra. Különféle színek közül választhatjuk ki a gyertya színét, attól függően, hogy melyik passzol az otthonunk stílusához. 

Ha ragaszkodunk a vallási hagyományokhoz, akkor pedig katolikusként 3 lila és 1 rózsaszín gyertyára lesz szükségünk. A protestánsok általában piros gyertyát raknak a koszorúra. Egyébként elfogadott a 4 darab fehér gyertya vagy 4 darab lila is. Az első a hitet, a második a reményt, a harmadik az örömöt és a negyedik a reményt jelképezi. 

Az adventi koszorúk vagy dobozkák díszítése

Természetesen az adventi koszorúk és dobozkák központi elemei a gyertyák, de ezenkívül dekorálhatjuk egyéb kiegészítőkkel is. A különböző színekben pompázó és különféle méretekben kapható szatén szalagok exkluzív hatást adnak neki. 

Választhatunk hozzájuk karácsonyi hangulatú kiegészítőket is, hiszen az advent a karácsony előtti időszakot jelenti, ezért szorosan kapcsolódik hozzá. Feldobhatjuk a díszeket hangulatos házikókkal, fényes csillagokkal vagy hópelyhekkel is. 

Ezek nagyon szépek lézervágott fa kivitelben, amelyekből léteznek feliratok is. A karácsonyi szalagok is illenek hozzájuk, mivel ezek megjelenése csak erősíti bennünk az ünnep hangulatát. 

Ne feledkezzünk meg a biztos rögzítésről sem!

A díszítőelemek rögzítéséhez mindenképpen szükség lesz egy ragasztópisztolyra. Nem árt, ha felszerelkezünk megfelelő mennyiségű ragasztórúddal is, hogy soha ne fogyjon ki a készletünk. A ragasztópisztoly rendkívül sokrétű, így nagyon kedvelt eszköze a virágkötőknek, a dekorációkészítőknek és a barkácsolóknak is. 

Használható mindenféle anyaghoz: papírhoz, üveghez, vakolathoz, de ruhát, műbőrt, fát, fémet és műanyagot is rögzíthetünk a segítségével. A jó minőségű ragasztópisztolyok hosszan tartó használatot is kibírnak, úgyhogy a folyamatos munka sem lehet gond számukra. 

A dekoratőrök és virágkötők nagy mennyiségben tudják készíteni vele a szebbnél szebb műveket.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: valex.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.