Megszólalt annak a 17 éves fiúnak az édesanyja, aki a Károly körúton oszlopnak csapódott egy autóval, és azonnal meghalt. Attila édesanyja azt mondta, ő egészen biztos abban, hogy fia nem fogyasztott drogot. Igaz, hogy vezetni nagyon szeretett volna, de amíg nem volt jogosítványa, addig azt nem engedték neki.

Halálos baleset a Károly körúton

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, november 1-jén  egy autó csapódott az oszlopnak a Károly körúton. Az autó sofőrje, a 17 éves fiú a helyszínen meghalt, utasa, egy 14 éves srác pedig kórházba került.

Nehéz sorsú az áldozat

Attila, az áldozat édesanyja börtönben van, az édesapja nagyon beteg. A Tömő utcában éltek, amelyet a család önkényesen foglalta el, emiatt az önkormányzat kilakoltatta a családot, és befalazta a bejárati ajtó helyét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy szobában lakott fiával

Ezután Andrea kapcsolata megromlott meg fia édesapjával, majd egészen október közepéig a testvérénél élt. Attilával egy szobán osztozott. Akkor vitték el a rendőrök, és az volt az utolsó alkalom is, hogy a gyermekét láthatta, aki a nagybátyjával maradt.

Megszólalt az édesanya

Andrea, az édesanya, Skype-on keresztül adott interjút a Borsnak. Az egyébként többféle betegséggel is küzdő asszony megdöbbentő őszinteséggel idézte fel a történteket.

Nem hitte el, hogy nincs többé a fia

 „A tragédia napján is hozták nekem a pirulákat, de a tisztnőn azonnal láttam, hogy valami baj van. Mondta is, hogy mondaniuk kell valamit, majd az alezredes úrnak adta át a szót. Tőle tudtam meg, hogy Attila nincs többé, de akkor még nem voltam hajlandó ezt felfogni” – mondta Andrea a Borsnak.

A TV2 hírműsorában a fiáról szóló anyagot

„Azt mondogattam magamnak, hogy a halott fiú egyszerűen nem lehet az én fiam. Később a TV2-n megláttam, hogy a Kismenők című műsorból idéznek, abban a pillanatban oszlott el minden kétségem” – mondta a gyászoló anya.

Szigorúan fogták a fiút

Andrea szerint a fia igazi érzékeny művészlélek volt, több évig zongorázott és imádott énekelni is, a tervei között szerepelt, hogy Amerikában építsen karriert. Ennek ellenére szigorúan fogták, nem is igazán engedték el egyedül sehova.

Az anya szerint nem drogozott

„Rossz emberekkel nem barátkozott, ezért nem tudom elképzelni, hogy valóságalapja lenne annak, amit egyesek mondanak róla! Anyaként tudom, hogy nem drogozott, nem használt sem katit, sem füvet” –folytatta a megtört anya, aki nem tudja, kié lehetett a tragédiát okozó, oszlopnak csapódó autó.

Nem engedték, hogy vezessen

„Azt biztosan kijelenthetem, hogy mi sosem engedtük meg neki, hogy volán mögé üljön. Csak úgy tudom elképzelni, hogy a slusszkulcsot elcsente. A határozott tiltás ellenére szeretett vezetni, már alig várta, hogy megszerezze a jogosítványt. A közelmúltban kezdett el járni tanfolyamra.”

Nem lehetett ott fia temetését

A BudaPestkörnyeke.hu már korábban is beszámolt róla, hogy Attila temetésén nem lehetett ott édesanyja. Andrea méltányossági kérelmet nyújtott be. A járványhelyzetre való tekintettel ugyanis nem engednek ki fogvatartottakat a börtönből,

Borsodban temették el Attilát

Attilát az édesapja akaratának megfelelően, a Borsod megyei Vilmányban helyezték örök nyugalomra, autentikus roma zene, illetve hagyományos cigány muzsikaszó mellett.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI