A szándék nemes, ugyanakkor a kivitelezés hagy maga után kívánnivalót. Babakocsival rémálommá vált a közlekedés az utcában.

Nem gondolták át alaposanM

A 4. kerületi önkormányzat fákat ültetett a Mikszáth Kálmán utcában. A gyalogosoknak azonban egy igen keskeny sáv maradt, hogy elférjenek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy utcában lakó mérte le

A Blikk megszólaltatott egy férfit, aki az utcában lakik. Az idős úr lemérte, hogy mindösszesen 35 centimétert hagytak a fák számára kialakított terület és a kerítése között a járókelők számára. Lényegében a járda kellős közepére ültették a fákat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Örülnek a fáknak, de…

A fásításnak örül a férfi, ugyanakkor ez a megoldás érthetetlen számára. Csodálkozva tette fel a költői kérdést, hogy a kertész nem kapott-e útmutatót az önkormányzattól? Értetlenkedésének adott hangot annak kapcsán, hogy hogyan lehetett ezt így ebben a formában jóváhagyni.

Volt, aki azt hitte, az ott lakók ültették a fákat

A környéken élők feltételezték, hogy a fákat az ott lakók telepítették. Ennek okán több alkalommal is becsöngettek hozzájuk. A férfi elmondta a lap számára, hogy még neki kellett magyarázkodni, hogy nem ment el az esze.

Ezek is érdekelhetnek!

A babakocsiknak nem maradt elég hely

A lap által készített fotókon jól látszik, hogy egy átlagos méretű babakocsival lehetetlen elférni úgy a járdán, hogy ne kellene az egyik kerekét megemelni. A sárban ugyanis elakadna a babakocsi. Volt olyan anyuka, aki azt mondta, inkább elkerüli ezt az utcát a helyzet rendeződéséig.

Megválaszolatlan kérdések

A Blikk megkereste a helyi önkormányzatot, miért így történt a kivitelezés. Megkérdezték, hogy biztonságosnak tartják-e a járdát arra, hogy közlekedjenek rajta a gyalogosok. A lap azt írja, nem kaptak még választ a kérdéseikre.

Ezt mondja a sajtóiroda

A faültetés ebben a formában még nem végleges. Ha az időjárás ezt lehetővé teszi, akkor szilárd vízteresztő burkolatot fognak építeni a fák köré. Így a fák körül lévő terület egy szintbe kerül a járdával.

A szűk utcákban ez lehet a megoldás

Ez a bizonyos Terraway burkolat megoldást jelenthet arra, hogy a szűk utcákban is tudjanak fákat ültetni. 2019 őszétől kezdve Újpesten közel 3000 facsemetét ültettek eddig.

Az újpesti önkormányzat fizet az ATV-nek, hogy szerepelhessenek

Az ATV reggeli, esti műsoraiban rendszeresen feltűnnek az ellenzéki vezetésű budapesti önkormányzatok vezetői, írtuk meg decemberben. A 4. kerület bruttó 9,8 millió forintos szerződést kötött tavaly áprilisban az ATV-vel. A kontraktus 11 hónapra szól. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív