Amikor betöltjük a 18. életévünket, akkor az egyik legfontosabb döntést kell meghoznunk, ami nem más, mint az, hogy milyen iskolában folytassuk a tanulmányainkat, vagyis mivel akarunk foglalkozni majd felnőttként.

Ilyen fiatalon erre nem mindenki tudja rávágni határozottan a választ, vannak, akik csak abban biztosak, hogy egy keresett szakmát szeretnének maguknak, amivel bárhol, bármilyen körülmények között könnyen találnak maguknak munkát – ezek közé tartozik az építész is.

Elég csak rákattintani a https://pecsallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet linkre, hogy a saját szemünkkel lássuk, milyen sokféle álláshirdetés van ezen a területen. A nyitott pozíciók egy jelentős részét pedig be lehet tölteni építész diplomával.

Lássuk, hogy miért érdemes időt és energiát fektetni abba, hogy megszerezzük ezt a végzettséget, és miért lehet azt mondani, hogy ezzel a szakmával soha nem maradunk munka nélkül!

Szükség van a hatósági engedélyek kiadására

Amikor egy cég vagy egy magánszemély úgy dönt, hogy valamilyen építéssel, átalakítással kapcsolatos projektbe kezd, akkor a legelső lépés az, hogy felmérje, milyen építéshatósági engedélyekre lesz szüksége.

Természetesen vannak olyan munkálatok, amik nem engedélykötelesek, ezeket legfeljebb be kell jelenteni az önkormányzat felé, de nem kell engedélyeztetni őket. A munkafolyamatok nagy többsége azonban nem ilyen.

Ahhoz, hogy ezeket el tudjuk végezni, el kell látogatnunk az illetékes önkormányzat építési osztályára, ahol az építész végzettséggel rendelkező ügyintéző elindítja az engedélyeztetési eljárást. A projekt megvalósulását követően pedig a helyszínre jön, és megnézi, hogy minden az előírásoknak megfelelően lett-e kialakítva, felépítve.

Egyre fontosabbá válik a városok fejlesztése

Hazánkban egyre nagyobb szerepet kap a városok fejlesztése, melyhez többek között az is hozzátartozik, hogy milyen épületek épülnek a helyszínen, illetve azok milyen városképet eredményeznek.

Ennek a felügyeletét az építész végzettséggel rendelkező szakember végzi, aki sok esetben a város főépítésze. Ez már egy nagyobb felelősséggel és több munkával járó pozíció, aminek a betöltéséhez sokéves munkatapasztalat szükséges.

Az épületek tervezésére is van igény

És persze nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ha valaki fel szeretne építeni egy épületet, akkor azt előbb meg kell tervezni, mely feladatot a tervezési engedéllyel rendelkező építész végzi el.

Látható tehát, hogy az építőipar és az építészet többek között hazánkban is egy rendkívül nagy jelentőséggel bíró terület. Nemcsak azért, mert a magánszemélyek előszeretettel építkeznek, hanem azért is, mert az önkormányzatok is nagy hangsúlyt fektetnek az építési szabályok betartására és a városok fejlesztésére.

Éppen ezért, ha megszerezzük az építész végzettséget, akkor garantáltan nem kell azon aggódnunk, hogy hol helyezkedjünk el, ugyanis több alternatíva közül is választhatunk. Ezt bizonyítja a Pécsállás weboldal is, ahol számos álláslehetőséget találunk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: pecsallas.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.