Sorsfordító tragédiáiról is vallott Rózsa György egy beszélgetős műsorban. A legendás televíziós személyiség a lányán és az unokáján kívül mindenkit elveszített, akit szeretett a családjában. „Mindegyikük úgy ment el, hogy nem lehetett megérteni” – fogalmazott a műsorvezető, aki az elmúlt években több komoly műtéten is átesett.

Agyonverte a sors

 „Engem a sors elég sokszor agyonvert. Például a kislányomon és az unokámon kívül mindenki meghalt, akit szerettem a családban. Nem volt időm egyik halálra sem rákészülni. Édesapám alig egy hónap alatt, a feleségem, Évi egy hónap alatt, a testvérem 3-4 nap alatt, édesanyám egy hónap alatt halt meg. Nem volt időm semelyik halálra felkészülni” – mondta Rózsa György. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lehetett megérteni

„Mindegyikük úgy ment el, hogy nem lehetett megérteni. Nagyon sokan mondják a barátaim közül, hogy már el kéne engedni, miért nem engedem el. De sosem értettem ezt a gondolkodásmódot: miért kéne elengedni, akit szeretünk?” – tette hozzá a Palikék by Manna című műsorban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Kvázi beszélgetünk egymással”

„Akarva-akaratlanul minden nap többször is eszembe jut, kvázi beszélgetünk egymással. Nekem jót tesz, hogy van. Nem úgy vagyok vele, hogy szomorú vagyok. Szomorú vagyok, de jó is…” – fogalmazott a televíziós személyiség.

Megműtötték Rózsa Györgyöt

A Budapestkörnyéke.hu írta meg tavaly májusban, hogy súlyos szívműtéten esett át Rózsa György. Az egykori tévést Merkely Béla és csapata operálta meg a Városmajori klinikán. 

Kicserélték a szívbillentyűjét

„Kicserélték a szívbillentyűmet. A korábbi leletek alapján az indokolta a cserét, hogy az eredeti billentyűm várhatóan csak három-öt évig szolgált volna még engem. Elgondolkodtam: ősszel leszek hetvenöt éves, vajon nem elég-e hetven-nyolcvan év?” – mondta akkor Rózsa György.

Családjára gondolt

„Aztán Csilla lányomra és a kisunokámra, a húsz hónapos Ádámra gondoltam, és döntöttem. Remélem, a Városmajori Klinikán kapott gondos ápolásnak köszönhetően még sok közös élmény vár kicsiny családunkra” – fűzte hozzá.

Eltörte a csípőcsontját

Rózsa György 2021 július 8-án, a rákospalotai temető előtt megbotlott, elesett és eltörte a csípőcsontját, azonnal műteni kellett. A temető kapuőrei először megpróbálták felemelni Rózsa Györgyöt, ám látták, hogy nagyon nagy a baj, így hamar mentőt hívtak.

Szirénázó mentő vitte be a kórházba

A tévést szirénázó mentőautó vitte be a baleseti intézetbe, ahol megvizsgálták, s ekkor jött a sokkoló diagnózis: eltört a csípőcsontja, rögtön műteni kell. Másfél hónapig feküdt az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, utána otthonában lábadozott.

Hetekig ágyban volt

A betegség miatt hetekig a nappaliba kényszerült, ahova lánya egy speciális kórházi ágyat állíttatott be, hogy megkönnyítse az életét. Balesete után gondot jelentett neki a lépcsőzés, ekkor döntötte el, hogy eladja a budai úszómedencés villáját és egy kisebb, egyszintes lakásba költözik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme, a beszélgetés

Forrás: Youtube.

VIDEÓ Kiemelt kép: Rózsa György – Forrás: TV2