Ha használsz nyomtatót, akkor nagy valószínűséggel kellett már cserélned tonert is. Ez a művelet nem bonyolult, régi ki-új be, és mehet a nyomtatás. 

De mit csinálsz a kiürült festékkazettával? Kidobod? Gyűjtögeted? 

A TonerPartners.hu csapata segít eligazodni abban, hogy a már kiürült patronodnak megtaláld a megfelelő helyet anélkül, hogy a környezetet károsítanád!

Vigyázat, veszélyes hulladék!

A kiürült patronok veszélyes hulladéknak számítanak. A nem bomlandó hulladék kategóriába tartozik, ugyanis az ökológusok szerint a festék lebomlása több száz(!) évig tartó folyamat. Ezenkívül egy új festékkazetta előállításához 3-5 liter kőolaj szükséges. 

Néhány környezetvédelmi szervezet kalkulációja szerint még mindig több mint 500 ezer patron végzi a háztartási hulladékok között.

Tehát a kiürült patront semmiképp ne dobd ki! Járuljunk ezzel a kis ráfordítással ahhoz, hogy az utánunk következő generációk még élvezni tudják a kék bolygó szépségét!

Hol a helye?

Ha már kidobni nem lehet, de legalábbis nem javasolt a környezettudatosság és az ökológiai lábnyom méretének csökkentése érdekében, akkor mit lehet kezdeni egy használhatatlannak tűnő patronnal?

Vannak cégek, amik felvásárolják az üres tonereket. Általában súlyra van kiszámolva az átvételi összeg: 250-400 Ft/kg. Van, ahol nem az összeget fizetik ki, hanem pontok formájában írják jóvá, és le tudod vásárolni. Van, ahol levonnak még további költségeket, szóval érdemes több cég ajánlatát végigböngészned.

A keresés során azt is vedd számításba, hogy egyes cégek csak a náluk vásárolt / általuk forgalmazott festékkazettákat veszik át, vagy nagyon sokan csak az eredeti tonerek átvételét vállalják. 

Eredeti nyomtató patronokat a TonerPartners.hu oldalán találsz a legnépszerűbb nyomtatótípusokhoz.

Hogyan csomagold az üres tonert?

A cégek vagy viszonteladók általában feltüntetik az oldalukon azt is, hogy milyen módon várják el a csomagolást. Nagy többségük azt kéri, hogy az eredeti dobozába tedd vissza, ha megvan a védőcsomagolás is, az a legszerencsésebb. Ha azt időközben kidobtad, akkor gondoskodj róla, hogy a dobozban a patron ne sérüljön! Béleld ki valamilyen csomagolóanyaggal a doboz belsejét, hogy szállítás közben ne legyen baja!

Ha nem tartottad meg az eredeti dobozt sem, akkor csak egy nagyobb kartondobozba helyezd el a festékkazettákat úgy, hogy valamilyen lappal vagy nylonnal elválasztod őket egymástól.

Felújítás

Hallottál már arról a lehetőségről, hogy felújítják a festékkazettát? Ez a lehetőség kizárólag az eredeti tonerekre vonatkozó alternatíva.

Felújítás során a festékkazetta kopott alkatrészeinek a cseréjét jelenti, amit utána festékporral feltöltenek, hogy újra használható legyen.

Ahol mindig van helye: a hulladéklerakó.

Ha számodra túl időigényesnek tűnik a visszavásárló cégek közti keresgélés, a felújításban pedig nem bízol, akkor keresd meg a lakóhelyedhez legközelebb eső hulladéklerakó telepet, ahol garantáltan jó helyre kerül.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.