Májusban vesztette életét Berki Krisztián. Két kislánya, Natasa és Emma annak a könyvnek a bevételeiből kaphat támogatást, amit a Viszkis a celebbel közösen írt.

Ambrus Attila és Berki Krisztián sikere

Az Ázsia Expressz első évadának győztese Ambrus Attila és Berki Krisztián volt. A nyertes páros könyvet is írt arról, miket éltek át a valóságshow során. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rosszfiúk Ázsiában

A könyv 2018-ban jelent meg Rosszfiúk Ázsiában címmel. A kiadótól mindkét író kapott fejenként ezer példányt, amit saját maguk értékesíthettek. A Viszkisnek sikerült eladnia mindegyik példányt, ám Berki Krisztián nem törődött a rá eső rész sorsával.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mind a 2000 könyv Ambrus Attilához került

A Viszkis elmondta, mindkét író példányait hozzá postázták. Berki Krisztián azonban nem ment el értük, hiába kérlelte Ambrus Attila több alkalommal is. A Viszkis a saját példányait már rég eladta, ám Berki Krisztián része még mindig nála van – árulta el a Blikknek a jó útra tért, most már keramikusként dolgozó férfi.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezt határozta el

A Viszkis úgy döntött, hogy Berki Krisztián halálát követően maga fogja értékesíteni a megmaradt példányokat. Az így keletkező bevételt Natasának és Emmának fogja adni. Natasa jelenleg kilenc, Emma pedig csupán egy esztendős.

Megrendítette a tragédia

A Viszkis elmondta, bár összeveszett Berki Krisztiánnal, a halála mélyen megérintette. A két kislányt pedig sajnálja, hiszen apa nélkül kell felnőniük. Szeretne segíteni nekik, ezért döntött így, hogy a könyvekből befolyó összegekkel támogatja őket.

Ennyiért árulja őket

A könyvek darabját háromezer forintért árulja, így az ezer példány után 3 millió forint folyhat be összesen. Ezt elfelezve utalná Emma és Natasa számára, azaz mindkét gyermek 1,5-1,5 millió forintot kaphat.

Itt lehet megvenni a könyveket

A Viszkissel vásárokon és piacokon lehet összefutni, ahol kézműves portékáit árulja. E mellett néhány hónappal ezelőtt a kerámiák mellett a könyveket is értékesíti. Eddig már kétszázat el is adott.

Nehéz a dolga

Ambrus Attila elmondta, nem egyszerű eladni a könyveket. Ennek az az oka, hogy Berki Krisztiánt sokan nem kedvelik. A Viszkis azt mondta, eddig vagy azért vették meg a könyvet az emberek, mert szimpatizálnak vele, vagy azért, mert a gyermekeknek szeretnének segíteni ilyen módon.

Ekkorra kelhetnek el a példányok

A jelenlegi tempóval haladva már jövő őszre elkelhet minden példány. Ezt követően Ambrus Attila rögtön át is utalná a kisgyermekeknek az ígért összegeket. A Viszkis elárulta azt is, hogy a felesége szeretné felvenni a kapcsolatot a gyermekek édesanyjaival, Hódi Pamelával és Berki Mazsival a pénz küldésének részletei kapcsán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ambrus Attila – Forrás: TV2