Szerda délután kigyulladt a Spar szupermarket Szentendrén a HÉV-végállomásnál. Az üzlet teljesen kiégett, ma kiderült, hogy perceken múlott két eladó élete. Egy rendőr és egy polgárőr mentette ki őket a lángoló üzletből.

Minden perc számít

A Szentendrén kigyulladt Spar szupermarkethez elsőként Janzsó István rendőr és polgárőr társa érkezett meg először. Amikor kiszálltak az autóból látták, hogy nagy a baj és minden perc számít. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gondolkodás nélkül bementek

„Fekete füst szállt fel és már lángolt az épület. A biztonsági őr mondta, hogy van bent valaki az épületben. Meg sem álltunk, gondolkodás nélkül mentünk be az épületbe” – mondta az RTL Híradónak Janzsó István rendőr.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mindent beborított a füst

Az üzletben közben mindent beborított a füst, a rendőr és a polgárőr alig látott valamit. Közben egyre több tűzoltó érkezett, mert félő volt, hogy a szomszédos üzletekre vagy a közeli benzinkútra is átterjedhetnek a lángok.

Robbanás, repülő szilánkok

„Minden robbant, fuffogott. Gondolom a dezodorok és alkoholos üvegek robbantak szét, repültek körülöttünk a szilánkok” – mondta a mentésben részt vevő rendőr.

Beszorult a raktárba

Az egyik dolgozót a bejárattól 10 méterre találták meg, ő mondta nekik, hogy a kolléganője még a hátsó helységben lehet.

Már füstölt az ajtó

„A raktárajtó már füstölt. A csemegepultnál tudtam bemenni, kiabáltam a hölgynek, hogy merre van, szerencsére meghallotta és kijött a hátsó raktárból.” – mondták az életmentők.

Sokkos állapot

A boltos hölgy sokkos állapotban volt éppen a raktárban pakolt, amikor felcsaptak a lángok. A rendőr kézen fogta a nőt, úgy vitte ki az áruházból, a polgárőr pedig a másik rémült dolgozót vezette ki.

Füstmérgezés

A két nő enyhe füstmérgezést kapott, a katasztrófavédelem információi szerint már jól vannak és nagyon hálásak a megmentőiknek.

Félelmetes volt

„Óriási lángokkal égett az épület, félelmetes volt látni, hogy milyen gyorsan terjed a tűz, de azt is jó volt látni, hogy milyen sok hivatásos és önkéntes tűzoltó, a katasztrófavédelem munkatársai milyen tökéletes szervezettségben, gyorsan és szakszerűen dolgoznak” – mondta Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere csütörtök délelőtt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Spar oltását itt tudod visszanézni percről-percre!

Kiemelt kép: Lángolo Spar Szentendrén – Forrás: Facebook/Szentendre blogol