Egy autós az otthonuktól alig néhány száz méterre ütötte el a 68 éves Évát, pénteken délután Kispesten. Az asszony két nappal később a kórházban életét vesztette. A sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, a rendőrség most is keresi az elkövetőt.

Gázolás Wekerletelepen

November 25-én, Budapesten, a 19. kerületben egy autó elgázolt egy nőt, aki éppen a kutyáját sétáltatta. A szemtanúk beszámolója szerint egy fekete elektromos autó, feltehetően egy Volvo, nagy sebességgel, indexelés nélkül kanyarodott be az egyik utcába, ekkor történt a baleset. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhajtott a gázoló

A gázolás Wekerletelepen, a 30-as sebességkorlátozás alatt álló helyen történt. A kutyáját sétáltató nő az úttest egyik oldaláról átrepült a másikra, A nő nagyon súlyosan megsérült, a gázoló pedig megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A járókelők rohantak segíteni

„A gimnázium két, az épület előtt álló laboránsa, valamint a játszótéren dolgozó Közpark munkatársai rohantak azonnal segíteni. A laboráns lányok megfogták és próbálták megnyugtatni a sokkos állapotban lévő kiskutyát, a Közparkos fiúk azonnal hívták a mentőket és a kiérkezésükig a náluk lévő ponyvával takarták a hölgyet a bámészkodók elől” – írta az egyik szemtanú a Facebookon.

Nem volt nála igazolvány

A szemtanú beszámolója szerint a mentősök sokáig küzdöttek az úttesten a sérülttel, hogy szállítható állapotba hozzák.  A hölgynél nem volt igazolvány, ezért a személyazonosságát sem tudták. Közben a helyszínre értek a Segítő Angyalok, akiknek a kutya chipjén keresztül sikerült beazonosítani a sérült hölgyet.

Fejsérülései voltak Évának

„Szörnyű állapotban volt édesanyám, amikor bekerült a kórházba. Súlyos fejsérüléseket szenvedett. Ugyan megpróbáltak mindent megtenni érte, de már megműteni sem lehetett. Mindenki lépett már túl a megengedett sebességen, de számomra ez gyilkosság volt” – mondta a Blikknek az áldozat fia.

Képtelenség feldolgozni

Patrik, az áldozat fia Londonban él. A történtek után azonnal hazautazott. „Képtelenség ezt feldolgozni, borzalmasan vagyunk. Az egész családunk életét tönkretette a gázoló”.

El tudtak búcsúzni

Amikor a családja bement a kórházba, Éva már nem volt magánál, már csak a gépek tartották életben. Még el tudtak tőle búcsúzni. A fia azt szeretné, ha másokkal nem fordulhatna elő hasonló, hogy senkinek nem kelljen ilyen értelmetlen ügy miatt gyászolnia az édesanyját.

Túlélte a rákot

„Édesanyámnak két éve volt egy áttétes daganata. Négy hónapra hazaköltöztem hozzá, amikor még lábra sem tudott állni, a kezelések hatására viszont teljesen felépült. Nagyon megkedvelte a Wekerletelepet, szerette az itteni közösséget. Imádott itt élni, azt mondta, itt is szeretne meghalni, de persze, nem ilyen végre gondolt” – mondta Patrik.

Keresik a gázolót

A cserbenhagyó gázolót azóta is keresi a rendőrség. A BRFK közleménye szerint az ügyben segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt folytatnak nyomozást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: itt történt a gázolás – Forrás: BPK montázs