Erőteljes munkaerő toborzásba kezdett a Magyar Posta. A tapasztalatok alapján egyre nehezebben találnak postásokat és futárokat a munkakörök betöltésére, így a jó fizetés mellé még különböző bónuszokat is ígér a cég a jelentkezőknek.

Kézbesítőket, futárokat keresnek

A Magyar Posta a toborzó oldalakon a legtöbb hirdetésnél kézbesítő és futár állásokra várja a jelentkezőket. Az állások nagy része csak a 8 általános iskolát várja el végzettségként, a legjobb eshetőség esetén, egy autóval rendelkező futárnak, a téli szezonban – ilyenkor több a csomag – bruttó 450 ezer feletti kereseti lehet. Míg egy biciklis futárnak bruttó 360 000 forintot kínálnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előny a jogosítvány

Pénzcentrum elemzéséből kiderül, hogy a hasonló állások esetében, a szállító szektorban 531,4 ezer forint volt az átlagos fizetés 2023 májusban. Bár különösebb iskolai végzettséget nem követelnek ezek a tevékenységek, sok előnyhöz juthat az a Postán, akinek van jogosítványa valamilyen járműhöz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Minél gyorsabb, annál többet kap

Minél gyorsabb járművel tudja kiszállítani a csomagokat, annál nagyobb fizetést kap, ez alapján, értelemszerűen a gyalogos futárok szerepelnek a lista alján.

Ennyi az annyi

A gyalogos és biciklis kézbesítő munkakörben hazavihető havi bruttó bér 340 000 Ft. Ha valaki elektromos biciklivel képes haladni, már havi bruttó 360 000 forintot is kaphat. Az „AM’ kategóriával rendelkező segédmotoros futár bruttó bére 375 000 forint. Egy „B” kategóriás jogosítvány mellé pedig bruttó 405 000 Ft/hó fizetés jár.

Bónuszok is járnak

Az írás szerint az utóbbihoz, a többivel ellentétben különböző bónuszok is járnak, kínálnak egy bruttó 150 ezres belépési bónuszt. Valamint a téli hónapok, nagy csomagforgalmára való tekintettel, emelkedik a fizetés: novemberben, decemberben 465 000 forintot kínálnak.

A nyolc általános elég a határvadászoknál is

Júliusban írtunk arról, hogy a határvadászokat is toborozzák. „A Rendőrség várja azoknak a 18 évet betöltött, de az 55. életévet be nem töltött, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvánnyal és magyar állampolgársággal rendelkező személyek jelentkezését a szerződéses határvadász képzésre, akik elhivatottak Magyarország államhatárának őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása iránt” – ezt a felhívást tette közé a rendőrség.

Nem túl jó a postának

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy egyre kevesebben küldenek papírlevelet és képeslapot, hiszen helyette ott az email és a többi elektronikus csatorna. A csomagküldést is sokan bízzák manapság más cégekre, ezért rengeteg helyi postafiókot zártak be az utóbbi években, így már több mint 2300, kétezer főnél alacsonyabb lélekszámú településen nincs postahivatal Magyarországon. 

Új program

A vállalat új partneri programot hirdetett a helyzet enyhítésére, amelyben olyan helyi vállalkozások (például élelmiszerüzletek, gyógyszertárak vagy bankfiókok), illetve önkormányzatok vehetnek részt, amelyek vállalják, hogy átveszik a Magyar Posta alapvető szolgáltatásait

A levelet még a postás viszi

A cég oldalán ezzel kapcsolatban azt írták, hogy az új partnerek a csekkfelvételt, valamint a levél- és csomagfelvételt végezhetik, ám a háznál történő kézbesítéssel továbbra is a Magyar Posta foglalkozik majd. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége szerint az új postapartneri programnak köszönhetően kisboltok és falusi vállalkozók menekülhetnek meg.

Ennyit kaphat a kisboltos

Ahol helyben nem tartható fenn posta, ott, ha valaki a szolgáltatást átveszi, havi 765 ezer forintot kap ezért havonta egy-három napos képzést követően. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció