Megtalálták az eltűnt ötgyermekes anyukát, már úton van érte a családja. A súlyos kényszerbetegséggel küzdő Rácz Erika két napja tűnt el.

Megtalálták

Nyilvános búcsúlevélben köszönt el családjától egy 5 gyermekes családanya, majd útnak indult autójával és azóta nem találták. Most megtalálták – írja a Ripost.

Mohácson bukkantak rá

Testvérei azt írják a Facebookon, hogy Erikát megtalálták Mohácson. A család már úton van érte és remélik, hogy épségben haza kerül az édesanya.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kényszerbeteg

Hétfőn tűnt el otthonából az ötgyermekes Rácz Erika – számolt be róla a BudaPestkörnyéke.hu is. A 40 éves hódmezővásárhelyi asszony kényszerbetegségben szenved. Az utóbbi időben a gyógyszerek hatására jobban lett, családja nem érti, miért távozott nyomtalanul.

Problémáiról írt

A 40 éves nő egy érzelmes búcsúlevélben ecsetelte problémáit a közösségi oldalán, mielőtt hétfő hajnalban váratlanul elhajtott az otthonából.

OCD-ben szenved

„OCD-s vagyok, érintésképtelenség nálam a fő tünet. Éjszakába nyúlóan takarítottam, későn feküdtem, sokszor a házat sem tudtam elhagyni. Mindent fertőtlenítenem kellett. Nem tudtam beengedni embereket az otthonomba fürdés nélkül, még a saját gyermekeimet sem” – írta nyilvános búcsúlevelében Erika.

5 gyermeke van

Erikát párja mellett 5 gyermeke várta haza: a 15 éves Réka, a 9 éves Emma, a 8 esztendős Panka, a harmadik születésnapját nemrég ünneplő Soma és Zénó, aki csupán 9 hónapja született.

A férje autójával távozott

„Nem sokkal reggel hét óra előtt vettük észre, hogy nincsen itthon, eltűnt a kocsimmal. Ekkor olvastam el a hosszú búcsúzkodó üzenetét a Facebook-oldalán. A rendőröktől azóta megtudtam, hogy 130 kilométerre, Bajánál látta a kocsit egy hatósági kamera fél 9 körül. Ötletünk sincs, hova mehetett, de nagyon remélem, visszajön hozzánk. Nagyon várják már a gyerekek is. Bízom benne, hogy nem csinál hülyeséget” – mondta a Blikknek az asszony párja még a hét elején.

A gyerekek nem tudják az igazságot

Imre és Erika öt éve élnek együtt. A férfi szerint a gyerekek a körülményekhez képest jól vannak. Ugyan tudják, hogy az édesanyjuk elment otthonról, de a pontos részletekről nem tájékoztatták őket.

8 éve beteg

A nő nyolc éve küzd a betegségével, sokáig nem nézett vele szembe, de augusztusban elkezdett egy terápiát és gyógyszeres kezelést is kapott.

Éjszaka takarított

„A kényszerbetegsége miatt voltak különböző rituáléi, amiket meg kellett csinálnia, hogy jól érezze magát. A házba például nem mehetett be senki utcai ruhában, azt le kellett vennie az előszobában mindenkinek és fürödniük is kellett a belépés után minden egyes alkalommal. Pár órát aludt, mert éjszakába nyúlóan takarított, fertőtlenített. Ezeket pedig minden nap megismételte” – mesélte a nő húga, Marianna.

300 ezer magyar szenved tőle

Az OCD nevű kényszerbetegséget a depresszió után a második leggyakrabban előforduló pszichiátriai kórképnek. tartják. Több embert érint, mint a skizofrénia, a pánikbetegség vagy a súlyos evészavar. Magyarországon 300 ezerre becsülik az OCD-ben szenvedők számát. A betegség egy bizonyos gyógyszercsoporttal kezelhető. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Rácz Erika – Forrás: Facebook