Gyerekvicc szereplőjéhez hasonlította “Orbánékat” a főpolgármester. Karácsony Gergely annak apropóján posztolt, hogy a kormány elveszi a jövőre megígért 13,2 milliárd forintot a budapesti egészségügytől. Összesen 755 milliárdot vont vissza a kormány. A költségvetés egyensúlyát akarják javítani.

Karácsonyi ajándék

Hatalmas megszorítócsomagot kapott Magyarország karácsonyra az Orbán-kormánytól – állítja Karácsony Gergely legújabb közösségi posztjában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszorítások márpedig vannak

Szerinte hazudta amikor azt állították, hogy a válságot megszorítás nélkül kezelik. Orbánék úgy viselkednek, mint Móricka, mindig ugyanaz jut eszükbe: ha megszorítás, akkor Budapest – fogalmaz a főpolgármester.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

13,2 milliárd

A megszorítócsomag megnyirbálja az Egészséges Budapest Program forrásait, több mint 13 milliárd forintot vesz el a budapesti egészségügy fejlesztésétől.

Erről itt írtunk részletesen

Élet és halál kérdése

Ez, minden túlzás nélkül, élet-halál kérdése. Mert ez a program, amiért megharcoltunk a kormánnyal már az önkormányzati választás után, emberéleteket ment – summázza Karácsony Gergely.

A rákos betegeket emlegeti

Ez a program a várólisták csökkentését, megszüntetését jelenti, olyan szűrőprogramokat jelent, amelyekkel időben lehet diagnosztizálni rákos megbetegedéseket.

Bűnhődés és a jövő évi választások

A kormány megszorítócsomagja világos értékválasztás. Nem csak arról van szó, hogy tovább büntetik a budapestieket, de arról, hogy a sok felesleges és pazarló presztízsberuházást fontosabbnak tartják az egészségnél, az emberéletnél – állítja Budapest első embere.

Egy szalonképes Móricka-vicc

A tanító bácsi korholja Mórickát:
– Tudod fiam, én a te korodban nem mertem volna hazudni.
– Miért, a tanító bácsi hány éves korában kezdte?