Szörnyű tragédia történt hétfőn kora délután Százhalombattán: felrobbant egy családi ház és halálra égett egy férfi. A tűzoltók öt járművel érkeztek a negyven négyzetméteres, teljes terjedelmében égő épülethez, amelynek a teteje addigra részben beszakadt. A mentést nehezítette, hogy az ingatlanban egy gázpalack felrobbant.

Az egész ház égett

Hétfőn délután fél egy körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Százhalombattán ég egy családi ház. Az érdi hivatásos és a FER létesítményi tűzoltók vonultak a helyszínre, így összesen öt járművel tizenöt tűzoltó érkezett a Rákóczi utcában lévő negyven négyzetméteres, teljes terjedelmében égő házhoz, amelynek a teteje részben beszakadt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeégett holttestet találtak

Az ingatlanban egy gázpalack felrobbant, egy másikat a tűzoltók hoztak ki, egy újabb robbanást megelőzve ezzel. Az oltás csaknem negyven percet vett igénybe. Az épület átvizsgálásakor egy férfi összeégett holttestét találták meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Még nem tudják, mi okozta

 A tűz keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálat keretében tárják fel – írja a Katasztrófavédelem

Tűz a negyediken

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról a hétvégén, hogy kigyulladt egy negyedik emeleti lakás a budapesti Szondy utcában. A tűz mintegy 20-30 négyzetméteren tombolt és a tetőszerkezetet is érintette. Három méteres lángok csaptak fel a házban, az ott lakók pánikba estek. 

Bulit rendezett a lakásban

A kigyulladt lakásba pénteken költözött be az albérlő, aki nem tudja, hogyan keletkezhetett a tűz. Elmondása szerint éjjel bulit rendezett, majd elment otthonról.

Olaj vagy cigarettacsikk

Feltehetően a tűzhelyen felejtett olaj vagy egy cigarettacsikk miatt borult lángba a lakás. A tűz a lakókat is megrázta, többen megijedtek, a harmadik emeleten lévő lakások pedig beáztak az oltás miatt. A Blikk információi szerint több lakó is meleg víz nélkül maradt

Nagy volt a felfordulás

Két héttel ezelőtt írt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy nagy volt a felfordulás Budapesten, a 15. kerületi Páskomliget utcában. A helyiek annyit láttak, hogy 3 tűzoltó-, 2 rendőr- és 1 mentőautó érkezett szirénázva a helyszínre. Mint utóbb kiderült, tűz ütött ki az egyik tizedik emeleti lakásban.  

Egy embert kellett kimenteni

Mintegy tíz négyzetméteren berendezési tárgyak égtek egy tízemeletes lakóház tizedik emeleti lakásának egyik szobájában szombaton este, a tizenötödik kerületi Páskomliget utcában. A lakásban egy lakó tartózkodott, akit a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kihoztak.

Egy vízsugárral oltottak

Az egységek egy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította – írta a Katasztrófavédelem. A munkálatok idejére az érintett épületszinten nem engedték meg a lakóknak, hogy elhagyják a lakásukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció