Tragikus baleset történt vasárnap délelőtt Budapest 11. kerületében. A Daróczi út és a Nagyszőlős utca kereszteződésében egy autó elütött egy gyalogost. Az elgázolt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette

Elgázoltak egy gyalogost

Eddig tisztázatlan körülmények között 2023. augusztus 20-án 11 óra 36 perc körül Budapest 11. kerületében, a Daróczi út és a Nagyszőlős utca kereszteződésében egy autó elütött egy gyalogost. Az elgázolt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

​Vizsgálják a körülményeket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit – adta hírül a police.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elütötte egy Suzuki

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy Budapesten, a 12. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, a Budagyöngyénél egy gyalogos férfi tilos jelzésen akart átkelni vagy átszaladni a villamosmegállóból a buszmegállók oldalára, amikor neki balról, a Hűvösvölgy felől zöld jelzésen érkező Suzuki SX4 elütötte.

Métereket repült a férfi

A férfi a szélvédő jobb oldalának csapódott, majd métereket repült, mielőtt az úttestre zuhant. Igen súlyosan megsérült, a nagy erőkkel a balesethez kiérkező mentőknek (két esetkocsi és egy rohamkocsi is a helyszínen volt) újra kellett éleszteniük. 

A ruháját is levágták róla

Emiatt a ruháját is levágták róla, majd a földön stabilizálták az állapotát, ezután tudták csak a mentőautóba helyezni és kórházba szállítani. A Suzukiban utazó idős házaspár nem sérült meg a balesetben.

Trükkös átkelőhely

A gyalogosok szempontjából trükkös ez a gyalogátkelőhely, emiatt már eddig is számos gázolás történt – ugyanis amikor jobbról, a Szent János kórház felől a forgalom piros jelzést kap, rendszeresen van, aki úgy gondolja, pár másodpercen belül a gyalogosoknak úgyis zöld lesz, és elindul, esetleg átfut keresztben a gyalogátkelőn, hogy a megállóba éppen beérkező buszt még elérje.

A Hűvösvölgy felől még zöld van

Csakhogy a Hűvösvölgy felől még legalább 15 másodpercig zöld van, és a villamossíneken keresztül folyamatosan érkeznek a járművek… Elképzelhető, hogy ennél a balesetnél is ez lehetett a kiváltó ok.

Gázolás a repülőtéri igazgatóság közelében

Ahogy arról beszámoltunk, gázolás történt Budapesten, a Ferihegyi repülőtérre vezető útnál. Egy autó eddig ismeretlen körülmények között elütött egy férfit a repülőtéri igazgatóság közelében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció