Szombat éjjel a 12. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, a Budagyöngyénél egy gyalogos férfi tilos jelzésen akart átkelni vagy átszaladni a villamosmegállóból a buszmegállók oldalára, amikor neki balról, a Hűvösvölgy felől zöld jelzésen érkező Suzuki SX4 elütötte.

Métereket repült a férfi

A férfi a szélvédő jobb oldalának csapódott, majd métereket repült, mielőtt az úttestre zuhant. Igen súlyosan megsérült, a nagy erőkkel a balesethez kiérkező mentőknek (két esetkocsi és egy rohamkocsi is a helyszínen volt) újra kellett éleszteniük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A ruháját is levágták róla

Emiatt a ruháját is levágták róla, majd a földön stabilizálták az állapotát, ezután tudták csak a mentőautóba helyezni és kórházba szállítani. A Suzukiban utazó idős házaspár nem sérült meg a balesetben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Trükkös átkelőhely

A gyalogosok szempontjából trükkös ez a gyalogátkelőhely, emiatt már eddig is számos gázolás történt – ugyanis amikor jobbról, a Szent János kórház felől a forgalom piros jelzést kap, rendszeresen van, aki úgy gondolja, pár másodpercen belül a gyalogosoknak úgyis zöld lesz, és elindul, esetleg átfut keresztben a gyalogátkelőn, hogy a megállóba éppen beérkező buszt még elérje.

A Hűvösvölgy felől még zöld van

Csakhogy a Hűvösvölgy felől még legalább 15 másodpercig zöld van, és a villamossíneken keresztül folyamatosan érkeznek a járművek… Elképzelhető, hogy ennél a balesetnél is ez lehetett a kiváltó ok.

Helyszíni felvételeink

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Helyszíni felvételeink

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Helyszíni felvételeink

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Helyszíni felvételeink

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Nagy koccanás

A Budapestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy szombat délután egy Renault Clio haladt a 10. kerületi Bihari utcán a Ceglédi út felől a Balkán utca irányába. Az egyenes szakaszon hirtelen áttért a szembejövő oldalra és az éppen odaérkező Toyota Avensis kombival félig frontálisan ütközött, majd visszacsapódott a panelház előtti füves területre, a Toyota pedig a 3-as villamos sínjére sodródott. 

Nem járt a villamos

A baleset következtében a Bihari utcát teljes szélességében lezárták, a forgalmat a lakótelepre terelték, a 3-as villamos helyett pedig Kőbánya alsó vasútállomás és az Ecseri út között pótlóbusz közlekedett. Az útzár miatt a pótlóbusz is módosított útvonalon járt.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK