Sikeres az oltási hét, ezért a jövő hét folyamán is folytatja azt a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban pénteken. Müller Cecília vakarhatja a fejét, hiszen eddig mindig ragaszkodott az előzetes regisztrációhoz, időpontfoglaláshoz, sőt még azt is felvetette, hogy az oltást a háziorvosok úgy adják be, hogy házhoz mennek. Most viszont az oltópontokon gyorsan és könnyen megkaphatja bárki az oltást.

Sikeres az oltási hét

Orbán Viktor az interjúját azzal kezdte, reménykedett benne, hogy az oltási akcióhét sikeres lesz és a várakozások be is igazolódtak. Aki nem oltásellenes, az ki is használta a lehetőséget. A tegnapi kabinetülésen a kormány úgy döntött, hogy az oltási akcióhetet egy héttel meghosszabbítják – ahogy fogalmazott a miniszterelnök – a magyarokat nehéz kiismerni, de egy komoly, felelősségteljes nemzet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Élnek a lehetőséggel

„Reménykedtem, hogy ilyen sikeres lesz az oltási akcióhét az emberek mindig az utolsó egy-két nap intézik az ügyeiket, akik nem oltásellenesek, viszont a legkisebb ügyintézéssel el tudják intézni az oltást, azok élnek is a lehetőséggel” – fogalmazott a műsorban.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Harmadik oltás

A miniszterelnök elárulta: a legtöbben a harmadik oltást veszik fel. Mint mondta, átlagosan 4-6 hónap után a második oltás ellenanyaga gyengül, ezért vannak, akik két oltás után elkapják a vírust, így kiemelten fontos a harmadik adag oltóanyag.

Nincs ok lezárni az országot

Orbán Viktor kijelentette: Nincs ok a zárásra, folytatta Kossuth Rádióba. „Minden rosszat szeretnék elkerülni, ha sikerül fékezni, akkor nincs okunk zárni, a zárás csak lassítás, a megoldás az oltás” – fogalmazott.

Tartsák be az eddigi védelmi intézkedéseket

A miniszterelnök kérte az embereket, hogy az eddigi vírus elleni intézkedéseket, így a maszkviselést, is tartsák be. Megismételte: mindenki vegye fel a harmadik oltást, „aki felvette, annak megmentettük az életét, tegyük azt, ami a helyes, azt, ami jó, ez pedig a harmadik oltás.”

Hősies orvosok, ápolók

A Kossuth Rádióban készült interjúban szóba került a védekezés és az egészségügy leterheltsége is. „Minden az orvosok, ápolók hősiességén múlik, emberfeletti munkát végeznek immár két éve” – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint minden adott, hogy az egészségügy ne omoljon össze: a magyarországi egészségügyi kapacitás nagyobb, mint tőlünk nyugatra.

Korábban előzetes regisztráció kellett

Az eddigi járványhullámok idején nem ment ilyen könnyen az oltás. A pandémia elején, amikor kevés oltóanyag volt az országban, érthető volt a regisztráció, azonban idén tavasszal már bőven volt oltóanyag.

Háziorvosokhoz ragaszkodott Müller Cecília

A korábban napi sajtótájékoztatókat tartó országos tisztifőorvos, Müller Cecília még akkor is ragaszkodott az előzetes regisztrációhoz és a háziorvosok részvételéhez, amikor már sok vakcina érkezett Magyarországra.

Bajban voltak a nyugdíjasok

Sok nyugdíjasnak komoly problémát jelentett az interneten történő előzetes regisztráció. Vagy kerestek valakit, aki készít nekik e-mail címet és megismerteti őket a regisztráció folyamatával, vagy hívogathatták a rendkívül lefoglalt háziorvosokat, akikre Müller Cecília rábízta az oltások és az azzal járó adminisztráció egy részét.

Harmadik, negyedik oltás

Miután jelentős mennyiségű vakcina állt rendelkezésre, szinte minden európai országban már tavasszal bevezették az azonnali oltást, vagyis azt amit most Magyarországon is bevezettek: Elsétálunk egy oltópontra és ott előzetes regisztráció nélkül megkaphatjuk a vakcinát. Most a harmadikat, tavasszal pedig majd várhatóan a negyediket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket is olvasd el:

Kiemelt kép: Müller Cecília