Megoldódott egy nagy probléma a fővárosi 3. került és Budakalász határán: az új esztendő első napjaira felszámolták azt az illegális szemétlerakót, ami nem kis bosszúságot okozott az arra lakóknak és a közlekedőknek.

Túlfolyt a szemét

A fővárosi 3. kerület és Budakalász határán, az Ország úton egy elhagyott, magánkézben lévő ingatlanon az elmúlt években illegális szemétlerakó alakult ki. 2022 őszén a szemét az ingatlan kerítésén is túlfolyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Útra ömlő hulladék

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról október elején, hogy egy szeméttelep ledőlt kerítése miatt már hosszú ideje szinte az autóútra ömlött a hulladék Békásmegyeren, Budakalász határában. A helyszíni beszámolók szerint az illegális szemétlerakók is megtalálták maguknak ezt a területet az Ország úton. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Budakalász is sürgette a megoldást

A budakalászi városvezetés is sürgette a megoldást. Dr. Göbl Richárd polgármester még májusában levélben kereste meg óbudai kollégáját, dr. Kiss Lászlót, mivel állandósultak a méltatlan állapotok a környéken.

Magántulajdonban a terület

A 3. kerületi Polgármesteri Hivatal akkor arról tájékoztatott, hogy az ügy a Kormányhivatalhoz került. Az érintett ingatlan ugyanis magántulajdonban van, a hulladék onnan kerül a közterületre.

Feljelentést tettek

Mindkét önkormányzat emiatt levelet írt a Pest Megyei Kormányhivatalnak, hogy jelezzék a Környezetvédelmi Hatóság felé a tarthatatlan állapotokat. A Kormányhivatal feljelentést tett az ügyben, a 3. Kerületi Rendőrkapitányság pedig nyomozást indított.

Eljárás indult

Az ősszel megérkezett a Pest Megyei Kormányhivatal tájékoztatása az eddig történtekről. Ebben leírják: a kormányhivatal illetékes főosztálya az Ország út mellett felhalmozott, jelentős mennyiségű hulladékkal kapcsolatban tett bejelentések nagy számára való tekintettel eljárást indított.

Megtiltották a jogellenes tevékenységet

Ezt követően megtiltotta a további jogellenes tevékenységet és arra kötelezte az érintett ingatan tulajdonosát, hogy a szemetet adja át a hulladékgazdálkodó részére.

Végrehajtási szakaszban

A Hulladékgazdálkodási Hatóság többször is megbírságolta az ingatlan tulajdonosát, aki azonban egy alkalommal sem fizetett, így az ügye végrehajtási szakaszba került.

Volt itt minden, mint a búcsúban

A környéken lakók egyébként joggal háborodtak fel nap mint nap a szeméthegy láttán, a 3. kerületi Ország út Békásmegyer és Budakalász közötti szakaszán lerakott építési törmelék, kidobott háztartási eszköz, vécékagyló, kilukadt gumimedence, gyerekülés, élelmiszercsomagolás vagy éppen üres üveg egyaránt megtalálható volt, hatalmas mennyiségben. 

Megoldódott a probléma

A Kormányhivatal feljelentése és a 3. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozása meghozta a várt eredményt: a hatósági intézkedésnek köszönhetően eltűnt a szeméthegy, az ingatlanton felhalmozódott hulladékot elszállították, adta hírül a budakalasz.hu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: eltűnt az illegális szemét az Ország útról. Fotó: budakalasz.hu