A 19.500 forintos hatósági ár ellenére van, ahol továbbra is 36 ezret kérnek egy koronavírus PCR-tesztért. A hétfőn életbe lépett szabályozás után van ahol kényelmi díjat számolnak fel.

Extrákkal turbózzák fel az árat

Hétfőtől maximum 19 ezer 500 forintba kerülhet a koronavírust igazoló PCR-teszt. Az RTL Híradójában bemutattak egy céget, ahol különböző extrákra hivatkozva maradt a 36 ezer 500 forintos ár.

Terjed a vírus: “Nincsenek jó híreim. Sajnos a laboreredményeim rosszabbak lettek” – nem javul a koronavírussal fertőződött Edda zenészének állapota

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nem kerülhetne többe 19.500 forintnál

Több olyan céghez is eljutottak, akik már nem foglalkoznak PCR-teszttel a hatósági ár bevezetése óta, ez pedig még gondot okozhat a későbbiekben. Nagyobb terhelés érheti az ingyenes mintavételi rendszert.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kijelentette, hogy a mintavétel és az analízis ára nem lehet több 19 ezer 500 forintnál. 

Szégyennek nevezték a hatósági árat

Hétfőn a Parlamentben a párbeszédes Szabó Tímea szégyennek nevezte, hogy 36 ezer helyett 20 ezerbe kerül a hatósági áras koronavírus-teszt. Mint mondta: a családok ezt nem engedhetik meg maguknak, ingyenes tesztekre van szükség a képviselő szerint.

Orbán Viktor a válaszában elmondta, hogy nem érti miért kellene szégyellniük magukat, miután a 30 ezer forint környékén járó tesztek hatósági árát 19 500 forintban állapították meg. Aki ma a hatósági árak ellen érvel, az teszt-spekulánsok mellett érvel – jelentette ki.

Ezt olvastad? Döbbenetesen sok, 400 ezer koronavírus-fertőzöttel számol Orbán Viktor

Kiemelt kép: illusztráció