Riadó-híradót fújt az OTP Bank. Arról tájékoztatták ma az ügyfeleiket, hogy a bank nevében sorra csapják be az embereket a rafkós csalók. Csányi Sándor, a bank milliárdos elnöke bizonyára nem örült a szélhámosok felbukkanásának.

Rafkós csalók

Magukat az OTP Bank ügyintézőinek kiadva próbálják a rafkós adathalászok a gyanútlan ügyfelektől megszerezni banki adataikat, majd ezek segítségével a pénzüket – figyelmeztetett a pénzintézet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ügyfelek bizalmába férkőznek

A bank arról tájékoztat a közösségi oldalán, hogy az adathalászat történhet sms-ben, emailen és egyre többször telefonon is. A bűnözők újabb és újabb történetekkel próbálnak az ügyfelek bizalmába férkőzni. A legújabb, hogy kriptovalutával kapcsolatos befektetést ajánlanak telefonon keresztül – írják.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Kezdjünk gyanakodni

Az OTP Bank azt kéri, kezdjünk gyanakodni, ha arra kérnek minket, hogy töltsünk le egy alkalmazást a telefonra. Az elkövetők által javasolt programok (pl. Anydesk, Teamviewer) segítségével ugyanis mi nem veszünk kriptovalutát, a bűnözők ugyanakkor a megadott adatok segítségével hozzáférhetnek telefon memóriájához és akár a megtakarításokhoz is.

Nagyon vigyázzon mindenki

Ha nem vagyunk körültekintőnk, ehhez mi segítjük őket hozzá a letöltéssel és az adatok megadásával. Ha bizonytalanok vagyunk, inkább szakítsuk meg a hívást, őrizzük meg banki adatainkat! – tanácsolja az OTP.

Palimadarat fognak

Nagy kérdés, hogy ez veled is megtörténhet-e? A válasz egyértelműen igen, hiszen az adathalászatnak az a lényege, hogy rengeteg embernek elküldik ugyanazt az e-mailt, sms-t és közülük mindig akad pár, aki ráharap a csalira és bedől. Ezért nevezik a technikát adathalászatnak. Nem halat fognak az emberek tengerében, hanem palimadarat.

60%-os nyereség

A kriptovaluta is sokak számára jól cseng, hiszen például a Bitcoinnal az elmúlt hónapokban csaknem 60%-os nyereséget lehetett elérni, vagyis 1 millió forinttal 600 ezret lehetett keresni. Aki szeretne ilyen jövedelmező befektetést és nem figyel eléggé a gyanús jelekre, csúnyán megégetheti magát.

Nem örült Csányi Sándor

Csányi Sándort, az OTP Bank milliárdos elnök-vezérigazgatóját is bizonyára tájékoztatták már a csalók feltűnéséről és vélhetően nem örült annak, hogy az ő pénzintézetének a nevével élnek vissza. Ezt se hagyd ki: Óriási sikkasztás az OTP-nél, saját munkatársa lopta meg Csányi Sándor milliárdos bankvezért, menő borászok is érintettek az ügyben

Kiosztották a milliárdos bankvezért

A bankvezérről augusztus végén írtunk legutóbb itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Akkor a kormánypárti publicista, Bayer Zsolt osztotta ki, amiért Csányi focimeccsre hívta az ellenzék két meghatározó politikusát, Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást. Ide kapcsolódik: Karácsony Gergely miatt nekiment az OTP milliárdos elnökének, Csányi Sándornak a jobboldali megmondóember Bayer Zsolt

Kiemelt kép: Csányi Sándor – BPK-montázs