Gyorsfagyasztott tengeri hekktörzset hívott vissza és vont ki a forgalomból az Aldi Magyarország, a termék érzékszervileg nem megfelelő – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

Erre kérik a vásárlókat

A visszahívás a 2023. július 9-i minőségmegőrzési idejű, 900 grammos Golden Seafood gyorsfagyasztott tengeri hekktörzsre vonatkozik. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el. Az árucikk bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy másik terméket is visszahívtak

Füstölt baromfivirslit hívott vissza és vont ki a forgalomból az Aldi Magyarország, listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ne fogyasszák el

A visszahívás a 2022. augusztus 30-i minőségmegőrzési idejű, 240 grammos füstölt baromfivirslit érinti. A Nébih felhívta a vásárlók figyelmét, hogy a terméket ne fogyasszák el.

Visszafizetik

A virsli bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik, olvasható a Nébih közleményében.

Baktérium

A Nébih tájékoztatása szerint a listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló, emberi megbetegedést okozó baktérium. A megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota; egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, de legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Pár hete egy chipset hívott vissza Nébih

Amint azt BudapestKörnyéke.hu is megírta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tropán-alkaloid-szennyezettség miatt visszahívott egy kukorica chipset.

Szívritmuszavart okozhat

Az említett rágcsálnivaló a Nébih közleménye szerint szívritmuszavart okozhat. Holnapjukon azt írják, hogy a 125 grammos Alnatura bio kukorica chips, valamint az Alnatura bio paprikás kukorica chips nevű termék bizonyos darabjainál észlelték a szennyezettséget. 

Vegetatív idegrendszer működése

Közölték, a tropán-akaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolhatják a központi vegetatív idegrendszer működését.

Tünetek

Azt írják, hogy mindez százjszárazságot, pupillatágulatot valamint szívritmuszavart okozhat, sőt egyéb idegrendszeri tünetek is felmerülhetnek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Eltűnhet a boltok polcairól ez a hintőpor, rákot okozhat, még a gyártását is leállítják

Kiemelt kép: Aldi – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt